Χένρικ Μπέμε / Δήμητρα Κυρανούδη, Deutsche Welle*

0,,18751361_303,00Μία νέα εφαρμογή βοηθά όλους όσους θέλουν να κάνουν γρήγορα και αξιόπιστα κρατήσεις σε ξενοδοχεία, χωρίς να δίνουν κάθε φορά πλήθος προσωπικών στοιχείων. Με ένα κλικ ανά πάσα στιγμή έχουν το δωμάτιο της αρεσκείας τους.

Η βιομηχανία της φιλοξενίας αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται συνεχώς οι ηλεκτρονικές κρατήσεις δωματίων σε ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Μία νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα ονόματι Conichi έρχεται για να προσθέσει νέα δεδομένα στον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων. «Στόχος μας ήταν να αλλάξουμε κάπως την κατάσταση στην αγορά και να φέρουμε και πάλι κόσμο πίσω στα ξενοδοχεία», αναφέρει ο Μαξιμίλιαν Βάλντμαν, ιδρυτής του βερολινέζικου startup. Βασική προτεραιότητα είναι για τον νεαρό Βερολινέζο να ταρακουνήσει τα στάσιμα νερά του τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση πελατών.

Το νέο app έχει προστιθέμενη αξία τόσο για τους ξενοδόχους όσο και για τους πελάτες. Η βασική ιδέα είναι τα προσωπικά δεδομένα του πελάτη και άλλα στοιχεία σχετικά με τις προτιμήσεις του σε δωμάτια, πρωινό, ποτά και άλλες υπηρεσίες που επιθυμεί να λάβει συλλέγονται μόνο μία φορά, όταν δημιουργείται το αρχικό προφίλ του στη συγκεκριμένη εφαρμογή. Από εκεί και πέρα τα δεδομένα φιλτράρονται, με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές προστασίας των προσωπικών δεδομένων και στη συνέχεια αναλύονται. Έτσι κάθε φορά που ο πελάτης μπαίνει στη συγκεκριμένη εφαρμογή για αναζήτηση ξενοδοχείου, το σύστημα του προτείνει αυτόματα εκείνα που συνάδουν με τις προτιμήσεις του.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: dw.com