Το app “Mealsaver” ήρθε για να περιορίσει το φαινόμενο της σπατάλης του φαγητού και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό.

app

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες της WWF, κάθε χρόνο καταλήγουν 10.000.000 τόνοι στα σκουπίδια των γερμανών, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν καταναλωθεί. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν με τον περιορισμό της σπατάλης, και κυρίως οι απλοί καταναλωτές, ενώ τα εστιατόρια φαίνεται να πετούν στους κάδους απορριμάτων κάθε χρόνο 3,4 εκατομμύρια τόνους, από τα οποία το 70% θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Το Mealsaver είναι μια δωρεάν εφαρμογή, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα σε εστιατόρια και αρτοποιία να πουλήσουν τρόφιμα που τους περισσεύουν, τελευταία στιγμή σε καταναλωτές, μειώνοντας έτσι τη σπατάλη τροφίμων. Οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν την εφαρμογή μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομικό φαγητό, το οποίο παραλαμβάνουν οι ίδιοι από κάθε επιχείρηση. Το app μπορεί να διαφημίσει την επιχείρηση αλλά όχι τα εδέσματά της, αφού το φαγητό που θα φτάσει στο πιάτο των καταναλωτών δεν μένει ποτέ το ίδιο, αφού ποικίλει ανάλογα με το τι περισσεύει.

ΠΗΓΗ: