kamarieraΑν έχετε ξενοδοχείο, τότε σίγουρα γνωρίζετε τη σημασία που έχει η καθαριότητα στην εμπειρία των πελατών σας. Οι καμαριέρες είναι εκείνες που θα δείξουν το δρόμο για το απόλυτα καθαρό δωμάτιο και σίγουρα, οι συμβουλές τους δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Το Supply.gr σας παρουσιάζει μια λίστα με τις πιο σημαντικές συμβουλές προκειμένου να τις ακολουθήσετε στη δική σας επιχείρηση.

Ξεκινάνε από την ακαταστασία

Όλες οι καμαριέρες ξεκινάνε να καθαρίζουν μαζεύοντας πρώτα όλα τα πεταμένα ρούχα, τις πετσέτες και τα σκουπίδια. Αφού βάλουν σε μια τάξη το δωμάτιο αμέσως μετά προχωράνε στην καθαριότητα. Το κομμάτι της ακαταστασίας είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να διορθωθεί πρώτο ώστε να μπορεί μετά ο χώρος να είναι πιο άδειος για να καθαριστεί ευκολότερα.

Ξεσκόνισμα

Για να γίνει σωστό ξεσκόνισμα οι καμαριέρες προτιμάνε πάντα βαμβακερά πανάκια. Αν δεν έχετε μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε παλιά φανελάκια τα οποία είναι 100% βαμβακερά. Δώστε προσοχή στη σύνθεση γιατί αν για παράδειγμα επιλέξετε πανάκι που περιέχει πολυεστέρα τότε η σκόνη ως δια μαγείας θα διπλασιαστεί.

Προσέξτε τις ετικέτες στα σεντόνια του ξενοδοχείου σας για να τα στρώνετε πάντα προς την ίδια κατεύθυνση.

Πρώτα σκούπισμα μετά σφουγγάρισμα

Όλες οι καμαριέρες υποστηρίζουν φανατικά πως πάντα πρέπει να σκουπίσετε προτού σφουγγαρίσετε. Έτσι θα είστε σίγουροι πως θα έχει καθαριστεί τελείως ο χώρος από σκουπιδάκια, σκόνες και τρίχες, πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα. Και να θυμάστε πως το σφουγγάρισμα ξεκινάει από τις πιο απομακρυσμένες γωνίες με κατεύθυνση προς την πόρτα.

Τα μπάνια καθαρίζονται στο τέλος

Καλό είναι να καθαρίζετε πρώτα τα υπνοδωμάτια και τους υπόλοιπους χώρους και τελευταία τα μπάνια. Σίγουρα θα το χρειαστείτε όση ώρα καθαρίζετε αλλά και έτσι θα είστε σίγουροι πως δεν θα μεταφερθούν μικρόβια από το μπάνιο στα άλλα δωμάτια.

Γνωρίζουν πως τα προϊόντα καθαρισμού θέλουν υπομονή

Μην βιάζεστε να απολυμάνετε την τουαλέτα ή την μπανιέρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ρίξτε τα απορρυπαντικά σας, αφήστε τα να δράσουν με την ησυχία τους λίγα λεπτά (ενώ εσείς κάνετε κάποια άλλη δουλειά) και στη συνέχεια καθαρίστε.

Σκουπίζουν με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ξέρετε

Ξεκινάνε το καθάρισμα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία και προχωράνε προς τις άκρες. Στη συνέχεια πάνε πάλι προς τα κεντρικά σημεία για να βεβαιωθούν πως καθάρισαν τα πιο βρώμικα σημεία 2 φορές.

Χρησιμοποιούν πολύ ξύδι

Το ότι δουλεύουν σε γνωστά ξενοδοχεία δεν σημαίνει πως έχουν μυστικά προϊόντα καθαρισμού. Το ξύδι ανακατεμένο με χλιαρό νερό είναι για αυτές ό,τι καλύτερο στην καθαριότητα και απολύμανση διαφόρων επιφανειών.

Πάντα κρατάνε μια οδοντόβουρτσα

Στις τσέπες των περισσοτέρων καμαριέρων υπάρχουν διάφορες βούρτσες και οδοντόβουρτσες για να μπορούν να καθαρίζουν και τις πιο μικροσκοπικές επιφάνειες. Όταν ξεκινάτε να καθαρίσετε το ξενοδοχείο σας, βάλτε μια ποδιά με τσέπες και ρίξτε μέσα μια παλιά οδοντόβουρτσα, βαμβακερό πανάκι ή κάποια άλλη βούρτσα. Θα σας χρειαστούν σίγουρα.

Το σημαντικό για γρήγορη και αποτελεσματική καθαριότητα είναι να είστε σωστά οργανωμένοι

Οι καμαριέρες κουβαλάνε σε κάθε δωμάτιο ένα καρότσι γεμάτο με κουβάδες, σκούπες, πανιά, απορρυπαντικά και σακούλες σκουπιδιών. Έτσι δεν χάνουν καθόλου χρόνο στο να ψάχνουν να βρουν πως θα καθαρίσουν την κάθε επιφάνεια. Κάντε και εσείς το ίδιο βγάζοντας μέσα σε έναν κουβά όλα αυτά που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε στην καθαριότητα της δικής σας επιχείρησης. Θα γλυτώσετε έτσι πάρα πολύ χρόνο που θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε αλλιώς.

Πηγή: Supply.gr, o 1ος Online Οδηγός Προμηθευτών για την αγορά της Μαζικής Εστίασης και της Φιλοξενίας