Mega Trends hospitality

Έρευνα της Sabre και της TrendWatching, αποκαλύπτει τις 6 κύριες μεγα-τάσεις που θα επηρεάσουν τη βιομηχανία ταξιδίων και φιλοξενίας στο μέλλον:

YOUNIVERSE – Στο επίκεντρο ο επισκέπτης!

Οι νέες τεχνολογίες δίνουν τη δυνατότητα παροχής εξατομικευμένων υπηρεσιών στους καταναλωτές, με παροχές που πληρούν τις ανάγκες τους. Εξατομίκευση σημαίνει να αφήσεις τον καταναλωτή να σου πει τι θέλει και μετά να του το δώσεις.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό:

  • Τεχνολογία ταυτότητας: Οι καταναλωτές είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν προσωπικά δεδομένα με αντάλλαγμα εργαλεία, που θα τους βοηθήσουν να πάρουν αποφάσεις. Αναγνώριση προσώπου, βιομετρικοί αισθητήρες και άλλα τεχνολογικά συστήματα θα παρέχουν πληροφόρηση σχετικά με τον πραγματικό εαυτό των καταναλωτών. Για παράδειγμα, εστιατόρια θα μπορούσαν να παρέχουν ποτά μετά από σκανάρισμα του DNA.

HELPFULL – Περισσότερες λύσεις!

Καινοτομίες, προϊόντα και υπηρεσίες, που διευκολύνουν τον επισκέπτη, κάνοντας τα πράγματα για αυτόν πιο απλά, βολικά και εύκολα. Οι καταναλωτές δεν χρειάζονται κάθε brand να βρίσκεται πάντα και παντού, αλλά αυτό που αποζητούν από ένα brand είναι να βρίσκεται στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή. Οι καταναλωτές θα ανταμείψουν τα brands που επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους, για να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη, να του εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα και να του παρέχουν ταξιδιωτικές συστάσεις.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό:

  • Το Διαδίκτυο των πραγμάτων: Συνδεδεμένα αντικείμενα στο διαδίκτυο, παρέχουν δεδομένα σχετικά με τις προτιμήσεις και τις συνήθειες των καταναλωτών, δίνοντας τη δυνατότητα στα brands να παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες.
  • Το οικοσύστημα του brand: Τα μικρά brands, μέσω συνεργασιών, μπορούν να είναι παρόντα σε ποικιλία καταστάσεων, εξυπηρετώντας τον καταναλωτή, όποτε το χρειάζεται. Για παράδειγμα, μία ξενοδοχειακή εφαρμογή, που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να καλέσει ένα Uber ταξί, ή να παραγγείλει μία Domino’s πίτσα, θα ήταν άκρως βοηθητική στον καταναλωτή.

HUMAN BRANDS – Brand με προσωπικότητα!

Η κατανάλωση ξεπερνά την απλή συναλλαγή και οι καταναλωτές προτιμούν brands με νόημα και προσωπικότητα, που να είναι ειλικρινείς, διασκεδαστικές και με χαρακτήρα. Τα brands, που θα προσφέρουν έξτρα παροχές, πέρα από τα παραδοσιακά “loyalty programs”, θα ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους με τους καταναλωτές, προσελκύοντας την προσοχή τους και κάνοντας τη διαφορά σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό:

  • Συναρπαστικές επιλογές: Τα brands πρέπει να δείξουν ότι κατανοούν τις ανησυχίες του καταναλωτή και να του παρέχουν επιπλέον υπηρεσίες, που δεν θα μπορούσε να βρει πουθενά αλλού. Για παράδειγμα, ένα πολυτελές ξενοδοχείο θα μπορούσε να προσφέρει στον πελάτη τη δυνατότητα να διαμορφώσει το δωμάτιό του, μέσω του tablet του.

UBITECH – Καταναλωτές σε μόνιμη σύνδεση!

Πλέον οι καταναλωτές δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς την τεχνολογία και αποζητούν συνεχή ενημέρωση, ανέσεις και ατελείωτες επιλογές. Μετά το 2016, αναμένεται ότι τα brands θα χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρουν πραγματικά έξυπνα προϊόντα και υπηρεσίες.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό:

  • Η μάχη των γιγάντων: Google, IBM, Facebook, Microsoft, Amazon και Apple εργάζονται δυναμικά στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να καλύψουν πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες. Μία ιστοσελίδα που θα συμβουλεύει τον καταναλωτή πότε να κάνει μία κράτηση για να αποφύγει αυξήσεις τιμών, είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

PRICING PANDEMONIUM – Δεν είναι μόνο η τιμή!

Οι τιμές πάντα απασχολούσαν τον καταναλωτή, όμως οι νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες έχουν αλλάξει την αντίληψή μας για την τιμή. Ανεξάρτητα από το ποιο είναι το κόστος – υψηλό ή χαμηλό – τα brands πρέπει να ανταποκριθούν στις νέες προσδοκίες και να δώσουν νέα αξία στα προϊόντα τους.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό:

  • Ατρόμητη πολιτική: Η κάθε προσφορά πρέπει να μπει σε νέο πλαίσιο και να αποκτήσει ένα άλλο νόημα. Απαιτούνται τολμηρές και παιχνιδιάρικες επανατοποθετήσεις, που θα τραβήξουν την προσοχή του πελάτη και θα τον πείσουν να βάλει το χέρι στην τσέπη.

POST-DEMOGRAPHIC CONSUMERISM – Δημογραφικά τέλος!

Οι σύγχρονοι καταναλωτές διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής τους με βάση τα ιδανικά και τα γούστα τους, ανεξάρτητα από παραδοσιακά δημογραφικά στερεότυπα.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό:

  • Μετά-δημογραφικό marketing: Παγκοσμίως, πολλοί καταναλωτές απορρίπτουν την παράδοση και αγκαλιάζουν νέες απόψεις για την οικογένεια, το γάμο, τη σεξουαλικότητα, τους ρόλους των φύλων και πολλά άλλα. Τα ταξιδιωτικά brands πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό το συνεχώς αυξανόμενο κύμα από νέα πρότυπα ζωής, σχέσεων και οικογενειών και να ανα-κατευθύνουν τη marketing στρατηγική τους.

Mega Trends

Δείτε αναλυτικά την έκθεση της Sabre