του Αντώνη Ζαγανά, gr.pcmag.com*

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (Federal Bureau of Investigation – FBI) ανησυχεί για το Wi-Fi στα ξενοδοχεία κατά μήκος της χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι τόσο μεγάλη η ανησυχία, που ζητά από όσους εργάζονται από απόσταση να το ξανασκεφτούν πριν να το χρησιμοποιήσουν.

Η ανακοίνωση της δημόσιας υπηρεσίας εκδόθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και είναι μια αντίδραση σε έναν αυξανόμενο αριθμό ξενοδοχείων που προσφέρουν δωμάτια κατά τη διάρκεια της ημέρας για “πελάτες που αναζητούν ένα ήσυχο, απερίσπαστο περιβάλλον εργασίας.”

Εάν χρησιμοποιείτε, ή σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε, το Wi-Fi του ξενοδοχείου για επαγγελματικούς λόγους, η ανακοίνωση του FBI περιέχει μια λίστα από τα σημάδια που μαρτυρούν ότι η συσκευή σας έχει πιθανόν παραβιαστεί. Σε αυτή περιλαμβάνονται η αργή λειτουργία της κινητής σας συσκευής ή η εκκίνηση εφαρμογών χωρίς να τις έχετε ανοίξει εσείς, η αυτόματη αναδρομολόγηση σε ιστοσελίδες, η εμφάνιση διαφημιστικών αναδυόμενων παραθύρων με μεγαλύτερη συχνότητα, η μπαταρία να διαρκεί λιγότερο από το αναμενόμενο, η μετακίνηση του δρομέα του ποντικιού χωρίς να τον κινείτε εσείς, η η λήψη πολύ περισσότερων ανεπιθύμητων email, μηνυμάτων ή κλήσεων. Όλα αυτά είναι αρκετά προφανή σημάδια και θα πρέπει να αρχίσουν να ηχούν σειρήνες στα αυτιά σας, αλλά μπορούν κάλλιστα να σας διαφύγουν αν προσπαθείτε να συγκεντρωθείτε στην εργασία σας.

Απόσπασμα από: gr.pcmag.com