Η άφιξη του COVID-19 ανάγκασε πολλά ξενοδοχεία να κλείσουν τις πόρτες τους καθώς τα ταξίδια σταμάτησαν την περασμένη άνοιξη. Μεταξύ αυτών που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο χτύπημα είναι τα ξενοδοχεία συνεδρίων, λόγω αναβληθέντων ή εντελώς ακυρωμένων εκδηλώσεων και ομαδικών συγκεντρώσεων που βρίσκονται στον πυρήνα της επιχείρησης.

Από την άνοιξη, έχουν παρατηρηθεί κάποια ψήγματα αισιοδοξίας ότι η βιομηχανία θα ανακάμψει παράλληλα με δημιουργικές καινοτομίες για νέες και βελτιωμένες ξενοδοχειακές λειτουργίες. Με τους εμβολιασμούς που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη για την προστασία από τον COVID-19, περισσότερα ξενοδοχεία που αναγκάστηκαν να κλείσουν ετοιμάζουν τα σχέδιά τους για να ανοίξουν ξανά και να αναζητήσουν σε άλλους στον κλάδο έναν οδικό χάρτη για ανάκαμψη.

Επαναφορά εμπιστοσύνης

Πέρα από τις διαμορφώσεις δωματίων, θα παραμείνει πάντα σημαντικό να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη για τους επισκέπτες ότι τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ξενοδοχειακών λειτουργιών. Ενώ πολλοί ταξιδιώτες λαχταρούν τις ανθρώπινες δυνατότητες αλληλεπίδρασης και δικτύωσης που μπορούν να παρέχουν ομαδικά ταξίδια και εκδηλώσεις, απαιτούν επίσης περισσότερα από τα ξενοδοχεία λαμβάνοντας υπόψη την ευημερία τους. Τα μεγάλα εμπορικά σήματα φιλοξένησαν πρόσφατα πρωτοβουλίες για την τυποποίηση ενός ασφαλούς και καθαρού περιβάλλοντος, από σταθμούς απολύμανσης και ελέγχους θερμοκρασίας έως ανταλλαγή σχεδίων για εκπαίδευση προσωπικού και προσφέροντας τεστ COVID-19 σε διοργανωτές εκδηλώσεων.

Δράση με βιώσιμο τρόπο

Η πανδημία έχει ρίξει φως στις “ανεπάρκειές” μας και είναι πιο σημαντικό από ποτέ να εξετάσουμε πώς επηρεάζεται κάθε τμήμα και η κοινότητα καθώς προχωράμε σε μια πιο ασφαλή και βιώσιμη πορεία προς τα εμπρός. Ως ένα παράδειγμα, η άνοδος των προσυσκευασμένων τροφών και των προσφορών έχει προκαλέσει επανεμφάνιση πλαστικών απορριμμάτων. Ως ανθεκτική βιομηχανία, έχουμε την ευκαιρία να καινοτομήσουμε με πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές που όχι μόνο προστατεύουν τους επισκέπτες αλλά τους βοηθούν να ταξιδεύουν πιο βιώσιμα.

Τα συνεδριακά ξενοδοχεία μπορεί να μην είχαν βιώσει κάποια παγκόσμια πανδημία πριν από τώρα, αλλά είχαν το μερίδιό τους σε καταστάσεις που απαιτούν άμεση δράση και λύσεις. Καθώς τα σχέδια, οι περιορισμοί, τα μέτρα ασφάλειας και η καθοδήγηση αλλάζουν συνεχώς, τα συνεδριακά ξενοδοχεία θα συνεχίσουν να προσαρμόζονται για άλλη μια φορά.