Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, που διεξήγαγε η GBTA (Global Business Travel Association) σε συνεργασία με την αλυσίδα ξενοδοχείων Best Western Hotels & Resorts, οι Αμερικάνοι, που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, συνήθως χρησιμοποιούν τις εφαρμογές των ξενοδοχείων. Συγκεκριμένα, 3 στους 5 business ταξιδιώτες έχουν κατεβάσει στο κινητό τους, τουλάχιστον μία εφαρμογή, από τις εφαρμογές των 7 μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων, ενώ το 50% έχει τουλάχιστον δύο εφαρμογές στο κινητό του!

3.Ριτζ

4.χιλτον

Οι business ταξιδιώτες συνήθως χρησιμοποιούν τις ξενοδοχειακές εφαρμογές, για να ελέγξουν την κράτησή τους (43%) και τους πόντους ανταμοιβής, που εχουν συγκεντρώσει (43%), καθώς και για να κάνουν νέα κράτηση (39%). Όσον αφορά στις ηλικίες, οι ταξιδιώτες νεαρής ηλικίας (18-34) χρησιμοποιούν τις εφαρμογές, για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες, για το τι προσφέρει το ξενοδοχείο, καθώς και για την υπηρεσία δωματίου και το mobile check-in, ενώ οι ταξιδιώτες μεγαλύτερης ηλικίας (55+) χρησιμοποιούν τις εφαρμογές, για να ελέγξουν την κράτησή τους.
[Δείτε ακόμη: Hotel apps: Τα ξενοδοχεία προσαρμόζονται στη digital εποχή και αποκτούν τις δικές τους εφαρμογές κινητών]

tech-chart-north-america

Σύμφωνα με τη Monica Sanchez, υπεύθυνη έρευνας στην GBTA: ” Τα ξενοδοχεία έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις δυνατότητες των εφαρμογών τους. Στο μέλλον τα ξενοδοχεία θα μπορούσαν να επενδύσουν σε νέες και καινοτόμες τεχνολογίες, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να επικεντρωθούν και στη βελτίωση όσων ήδη προσφέρουν, όπως το WiFi, που είναι απαραίτητο για τους business ταξιδιώτες”.

Οι Business ταξιδιώτες ενδιαφέρονται για πολλές τεχνολογικές δυνατότητες, που σήμερα τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν προσφέρουν. Τα πιο συνηθισμένα από αυτά, που θα ήθελαν, είναι οι USB θύρες και οι φορτιστές κινητών και υπολογιστών εντός του δωματίου, καθώς και η κράτηση στοιχείων προφίλ των πελατών για εξατομικευμένη εξυπηρέτηση. Φυσικά κυρίαρχη θέση στις προτιμήσεις τους έχει η πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς πάνω από τους μισούς business ταξιδιώτες (55%) περνούν τουλάχιστον μία ώρα της ημέρας, μπαίνοντας στο ίντερνετ από το δωμάτιό τους.

Δείτε παραδείγματα ξενοδοχειακών εφαρμογών: