ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Εντός & Εκτός κουζίνας
Ενσωματώνοντας τεχνολογικά στοιχεία, ένα εστιατόριο ξενοδοχείου μπορεί να δημιουργήσει μια ολιστική εμπειρία φαγητού που συμβαδίζει με τις τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού, ενώ εξυπηρετεί ποικίλες προτιμήσεις πελατών.
Τεχνολογία ΕΚΤΟΣ κουζίνας
Η τεχνολογία μπορεί -παράλληλα- να βελτιώσει τη λειτουργία του εστιατορίου και έξω από τα όρια της κουζίνας. Ψηφιακά Μενού με τη χρήση QR κωδικών δίνουν εύκολη πρόσβαση στο μενού μέσω κινητών τηλεφώνων, ενώ διαδραστικές Οθόνες σε τραπέζια ή τοίχους, μπορούν να παρέχουν στους πελάτες πληροφορίες σχετικά με την κουζίνα, το μενού, ακόμη και ψυχαγωγικό περιεχόμενο. Πέρα από τη διάδραση με τους πελάτες, η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει και λύσεις για τη μείωση της κανάλωσης της ενέργειας με τη χρήση ενεργειακά αποδοτικού φωτισμού με φωτιστικά LED και αισθητήρες κίνησης. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να εστιάσουν στη δημιουργία κατάλληλων πρακτικών που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη και θα επιταχύνουν την καινοτομία
για να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες των πελατών και της κοινωνίας, έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται στις παρούσες συνθήκες.
Τεχνολογία ΕΝΤΟΣ κουζίνας
Στον κλάδο της φιλοξενίας, σχεδόν το 80% του ετήσιου ενεργειακού κόστους οφείλεται στην ενεργειακά αναποτελεσματική προετοιμασία και αποθήκευση τροφίμων. Οι τιμές της ενέργειας αυξάνονται ασταμάτητα και καθίσταται όλο και πιο σημαντικό να μπορούμε να ελέγξουμε το αποτύπωμα άνθρακα. Η κατανάλωση ενέργειας στην κουζίνα πρέπει να προσδιορίζεται, προκειμένου να αντληθούν προτάσεις αντιμετώπισης. Η ύπαρξη έξυπνων συστημάτων μαγειρέματος, που προσδιορίζουν με ακρίβεια την ενεργειακή κατανάλωση κατά το μαγείρεμα, μπορούν να βοηθήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Επίσης, στην
αγορά υπάρχουν εύχρηστα συστήματα μαγειρέματος, που παρέχουν έξυπνη υποστήριξη στην καθημερινή εργασία. Για παράδειγμα, αναλαμβάνουν το βράσιμο, το τηγάνισμα και το ψήσιμο, και σηματοδοτούν πότε ο σεφ χρειάζεται να παρέμβει στη διαδικασία προετοιμασίας. Αυτό διατηρεί τις απαιτήσεις εκπαίδευσης του προσωπικού στο ελάχιστο, ενώ εξοικονομεί χρόνο, περιορίζοντας τις πιθανότητες να γίνουν λάθη στις παρασκευές. Αναμφίβολα, ο σωστός εξοπλισμός μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη απώλεια τροφίμων, λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και λιγότερο χρόνο καθαρισμού, προσφέροντας σημαντικά βελτιωμένα αποτελέσματα στη λειτουργία της κουζίνας.
Άρθρο από το τεύχος “ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024” του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,
Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
https://cabare.gr/food-drink-trends/cabare-cafe-bar-restaurant-magazine-no12/