Η IDeaS Revenue Solutions με χαρά ανακοινώνει ότι ο όμιλος Electra Hotels and Resorts, ένας από τους μεγαλύτερους σε επιρροή ομίλους στον ελληνικό τουρισμό , έχει επιλέξει τη λύση IDeaS G3 Revenue Management System (RMS) , μετά από μια μακροσκελή διαδικασία εξέτασης, στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση της απόδοσης των εσόδων στα συγκροτήματα των 616 δωματίων που διαθέτει.

Η ισχυρή αγορά φέρνει νέες προκλήσεις – Εν όψει της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και της προβλεπόμενης ανόδου του τουρισμού, έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στον αριθμό των ξενοδοχείων. Τώρα, που η αγορά έχει αρχίσει να ανακάμπτει, ένα αποδοτικό και αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης εσόδων κρίνεται απαραίτητο εργαλείο για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Αντικατάσταση της μη αυτόματης πρόβλεψης για βελτίωση του ADR – Παραδοσιακά, ο όμιλος Electra συνεργάζεται στενά με τουριστικούς πράκτορες, επιχειρήσεις και διοργανωτές συνεδριών και εκδηλώσεων. Σύμφωνα με αναλύσεις, η εν λόγω στρατηγική “φέρνει λεφτά στο τραπέζι”, γιατί οι κρατήσεις των μεμονωμένων ταξιδιωτών έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές και μισθώματα. Σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε το 2016, έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στη διαχείριση των εσόδων με σκοπό τη βελτίωση του ADR και των κερδών. Ωστόσο, το χρονοβόρο σύστημά του ομίλου για την μη αυτόματη πρόβλεψη περιόριζε τη δυνατότητα αύξησης των εσόδων.

Προβλέψεις που βασίζονται σε ενημερωμένες πληροφορίες για την αγορά – Λόγω της δυναμικής και μεταβαλλόμενης φύσης της αγοράς, ειδικά στην Αθήνα, η διοικητική ομάδα OR το management team του Electra αναγνώρισε την πρόσβαση σε ενημερωμένες πληροφορίες για την αγορά ως κύρια προτεραιότητα. Επιλέγοντας τη λύση IDeaS G3 RMS, που λαμβάνει υπόψη της την ηλεκτρονική προσφορά τόσο από τους ανταγωνιστές αλλά και από τα ηλεκτρονικά τουριστικά πρακτορεία όταν γίνονται οι προβλέψεις, ο οργανισμός λαμβάνει τις πληροφορίες που χρειάζεται για να ενισχύσει την κερδοφορία του.

Ο Κωνσταντίνος Σδράλης, υπεύθυνος πωλήσεων, Electra Hotels, ανέφερε: “Εξετάσαμε προσεκτικά όλες τις διαθέσιμες επιλογές της αγοράς και είμαστε πεπεισμένοι ότι η λύση IDeaS G3 RMS μπορεί να μας προσφέρει ό,τι χρειαζόμαστε. Εξίσου σημαντικό είναι για εμάς το ότι θα συνεργαστούμε με εξειδικευμένο προσωπικό και με μια εταιρεία που δεν θα μας προσφέρει μόνο τη λύση, αλλά, χάρη στην τεχνογνωσία της, θα μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια δυναμική στρατηγική διαχείρισης εσόδων από την αρχή και να μας υποστηρίξει με συμβουλές και καθοδήγηση, όποτε τις χρειαζόμαστε.”

Fabian Specht, Γενικός διευθυντής EMEA, IDeaS, ανέφερε: “Με χαρά καλωσορίζουμε τον όμιλο Electra Hotels and Resorts στην οικογένεια IDeaS και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του. Με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η απόφαση να αποτελέσει τον πρώτο όμιλο στην Ελλάδα που θα εφαρμόσει τη λύση IDeaS G3 RMS θα φέρει σημαντικό πλεονέκτημα στον όμιλο απέναντι στους ανταγωνιστές του.”