Υπάρχουν υλικά που δημιουργούν ανέκαθεν μια γιορτινή ατμόσφαιρα και φυσικά δεν πρέπει να λείπουν από ένα γιορτινό μενού ενός εστιατορίου.

μενού

Παρακάτω θα δείτε τα πιο χαρακτηριστικά υλικά που κάθε εστιατόριο θα πρέπει να συμπεριλάβει στο μενού του τις επόμενες μέρες.

  1. Γαλοπούλα. Χριστούγεννα χωρίς γαλοπούλα δεν γίνονται, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα έθιμο που μας ήρθε από το εξωτερικό.
  2. Χοιρινό. Κάθε κομμάτι του, όπως για παράδειγμα το ψαρονέφρι ή το αγριογούρουνο, αποτελεί την πιο διαδεδομένη επιλογή των πελατών μαζί με την γαλοπούλα.
  3. Κάστανα. Τα κάστανα ψητά μπορούν να αποτελέσουν ιδανική γέμιση σε πουλερικό, χοιρινό κλπ, ενώ ταιριάζουν απόλυτα και με ριζότο. Επίσης είναι η πρώτη ύλη για Μαρόν Γκλασέ, τα οποία μπορούν να προσφερθούν στους πελάτες ενός εστιατορίου ως κέρασμα.
  4. Ξηροί καρποί. Κυρίως τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα κάσιους και το κουκουνάρι είναι αυτά που κερδίζουν τις εντυπώσεις, ενώ είναι και απαραίτητα για πολλές χριστουγγενιάτικες συνταγές ενός μενού.
  5. Κολοκύθα. Η κολοκύθα πέρα από ένα υλικό που χαρακτηρίζει όλο το φθινόπωρο, μπορεί εξίσου επιτυχημένα να ενταχθεί και στο χριστουγεννιάτικο μενού. Είτε σούπα, είτε συνοδευτικό σε κυρίως πιάτο, είτε γλυκό είναι εκεί για να εντυπωσιάσει.
  6. Ρόδι. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το ρόδι από ένα εορταστικό μενού. Ιδανική προσθήκη τόσο σε εντυπωσιακές σαλάτες όσο και σε πιάτα με άπαχο κρέας.
  7. Σοκολάτα. Γιορτές χωρίς σοκολάτα εν γίνονται. Κορμοί, μους , brownies, πουτίγκα και κέικ σοκολάτας είναι ελάχιστα παραδείγματα.
ΠΗΓΗ: