Πάνω από 100 χρόνια πριν, η εταιρεία ελαστικών Michelin ανέπτυξε οδηγό για να βοηθήσει τους Γάλλους οδηγούς να βρουν καταλύματα στο δρόμο. Αυτές τις μέρες, ο οδηγός Michelin είναι, πλέον, αποκλειστικά αφιερωμένος στο καλό φαγητό.

michelin

Τα εστιατόρια βαθμολογούνται με 1, 2 ή 3 ιδιαίτερα περιζήτητα αστέρια. Η διαδικασία της απόκτησης ενός αστεριού είναι εξαιρετικά μυστική. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές που μπορούν να ληφθούν υπόψιν. Δημιουργώντας απίστευτο φαγητό και προσελκύοντας την προσοχή της Michelin, μπορείτε να εργαστείτε για να κερδίσετε ένα αστέρι Michelin.

Κερδίστε την προσοχή της Michelin.

 1. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε εντός της περιοχής κάλυψης της Michelin. Η Michelin απονέμει μόνο αστέρια σε εστιατόρια που βρίσκονται σε ορισμένες περιοχές.
 2. Δημιουργήστε ένα καλό εστιατόριο τύπου fine dining. Η Michelin επικεντρώνεται ειδικά στο “fine dining”. Παρόλο που η κατηγορία αυτή είναι ευρεία και λίγο ρευστή, ένα εξαιρετικό εστιατόριο θα φροντίσει για μια πολυτελή πελατεία και θα παρέχει την υψηλότερη ποιότητα φαγητού.
  Ένα εντυπωσιακό burger, για παράδειγμα, όσο εξεζητημένο κι αν είναι, θα προσελκύσει δυσκολότερα το ενδιαφέρον της Michelin.
 3. Δημιουργήστε μια online παρουσία. Διατηρήστε έναν όμορφο και ενημερωμένο ιστότοπο που περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία σας, τις ώρες, το ιστορικό σας και το μενού σας. Δημιουργία μιας κοινωνικής παρουσίας μπορεί να γίνει επίσης μέσα από το Facebook και το Instagram. Ακόμη, ζητήστε και επιδιώξτε με κάθε τρόπο από bloggers και τους κριτικούς γεύσης να γράψουν τις δικές του κριτικές για το εστιατόριό σας.
  Κάνετε κάποια έρευνα για να βρείτε τοπικούς bloggers που θα είναι κατάλληλοι για το εστιατόριό σας. Συνδεθείτε με αυτούς τους ανθρώπους στα κοινωνικά δίκτυα. Μοιραστείτε μερικές από τις ιστορίες τους. Ύστερα από την οικοδόμηση μιας σχέσης, προσκαλέστε τους να επισκεφθούν το εστιατόριο σας. Όσο ισχυρότερη είναι η παρουσία σας στα ΜΜΕ, τόσο πιθανότερο είναι να κεντρίσετε το ενδιαφέρον της Michelin.
 4. Ζητήστε επιθεώρηση. Όταν το εστιατόριο σας είναι έτοιμο, επικοινωνήστε απευθείας με τη Michelin και ζητήστε την επιθεώρηση. Παρόλο που μπορεί να χρειαστούν έως και 12 μήνες για να στείλει έναν επιθεωρητή η Michelin, θα μπορούσε να συμβεί και πολύ νωρίτερα. Βεβαιωθείτε ότι το εστιατόριο σας είναι έτοιμο για επιθεώρηση ανά πάσα στιγμή.
  Επσικεφθείτε τον ιστότοπο: https://www.michelin.com/eng/general-info/contact-michelin και κάντε την αίτησή σας.
 5. Αποφύγετε τα τεχνάσματα και τις διαφημιστικές εκστρατείες. Εάν 1 ή 2 ιδιαίτερα χαρούμενοι πελάτες γράψουν στη Michelin και τους ενθαρρύνουν να αναθεωρήσουν το εστιατόριο σας, αυτό μπορεί να είναι καλύτερη διαφήμιση. Ωστόσο, η Michelin δεν ανταποκρίνεται καλά στις τακτικές γραφής ή σε άλλες μορφές διαφήμισης. Αποφύγετε να τους πιέσετε να αναθεωρήσουν το εστιατόριο σας. Αντ ‘αυτού, εστιάστε την ενέργειά σας στο να φτιάξετε το καλύτερο φαγητό.
 6. Κάντε εξάσκηση στην υπομονή. Θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 1 χρόνο η διαδικασία πριν το εστιατόριο σας λάβει την πρώτη επιθεώρησή του. Ακόμη,το εστιατόριό σας μπορεί να επισκεφθεί ένας επιθεωρητής από 3 έως 10 φορές. Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να αποκτήσετε ένα αστέρι, δεν θα το ξέρετε μέχρι να βγει το βιβλίο τον επόμενο Μάρτιο. Από την αρχή μέχρι το τέλος, η διαδικασία αυτή συνήθως διαρκεί 2-3 χρόνια.
  Στην σπάνια περίπτωση που ένα εστιατόριο λαμβάνει 2 ή 3 αστέρια Michelin, μπορεί να επικοινωνήσουν εκ των προτέρων.

 

Πηγή: www.wikihow.com

ΠΗΓΗ: