Ενώ η εξυπηρέτηση θεωρείται μερικές φορές ως μια όχι και τόσο «πραγματική» δουλειά (συνήθως από άτομα που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στη βιομηχανία εστιατορίων), ισχύει το αντίθετο. Η δουλειά αυτή έχει τη φήμη ότι είναι προσωρινή, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κάνουν μια καριέρα με αυτή.

Παρά τον μισθό που λαμβάνει κανείς ως σερβιτόρος, τα tips είναι ένα ευπρόσδεκτο επιπλέον εισόδημα. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να κερδίσετε περισσότερα tips;

1. Χαιρετίστε τους επισκέπτες στα τραπέζια σας το συντομότερο δυνατόν

Όλοι βρισκόμασταν σε ένα εστιατόριο που είναι σαφώς απασχολημένο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας χαιρετισμός και μια ενημέρωση ότι σε λίγο θα είστε διαθέσιμοι να εξυπηρετήσετε του επισκέπτες σας. Χρειάζεται μόνο ένα δευτερόλεπτο για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και ξεκινά ήδη την εξυπηρέτηση πελατών σας. Χωρίς χαιρετισμό, μπορεί γρήγορα να φανεί σε έναν δυνητικό πελάτη ότι το φαγητό εκεί δεν αξίζει τον κόπο, ότι απλά θα πρέπει να αγωνιστούν για την προσοχή του σερβιτόρου

2. Δημιουργήστε μια σχέση με τους πελάτες σας

Η δημιουργία μιας σχέσης με τους πελάτες σας είναι ένας τρόπος για να λάβετε καλύτερα και μεγαλύτερα tips.

3. Διατηρήστε μια καλή συμπεριφορά

Μιλώντας για τη διατήρηση καλής συμπεριφοράς, το πρώτο βήμα είναι το χαμόγελο. Είτε είστε μεταξύ των συναδέλφων σας είτε με τους πελάτες σας, κάντε ό, τι μπορείτε για να παραμείνετε σε μια πραγματικά καλή διάθεση. Κανείς δεν θέλει να δειπνήσει σε ένα εστιατόριο και να συναντηθεί με έναν γκρινιάρη σερβιτόρο που προφανώς μισεί τη δουλειά του. Το ίδιο ισχύει και για τη σχέση σας με τους συναδέλφους σας. Η εξυπηρέτηση δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά η γκρίνια σε όλους γύρω σας το κάνει χειρότερο.

4. Γράψτε στην απόδειξη

Είτε πρόκειται για ένα ευχαριστώ είτε για ένα τυχαίο σχέδιο ενός λουλουδιού, οι αποδείξεις με μια προσωπική πινελιά γραμμένη σε αυτές σχετίζονται με υψηλότερα tips.

Πηγή: upserve.com