του Γιώργου Κουτσελίνη, evianews.com*

Εάν διαθέτετε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενα καταλύματα τότε σίγουρα θα ξέρετε πως η μείωση της τιμής του δωματίου δεν είναι πάντοτε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε τα έσοδά σας. Εμείς εδώ σας προτείνουμε μερικές έξυπνες λύσεις σχετικές με τη διαχείριση για να δώσετε ώθηση στην επιχείρησή σας χωρίς να ξοδέψετε καθόλου χρήματα:

1. Πωλήστε όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα
Πείστε τους επισκέπτες του ξενοδοχείου σας να διαλέξουν έξτρα παροχές όπως ένα ρομαντικό πακέτο ή πρωινό με σαμπάνια. Μπορείτε ακόμη να ρωτήσετε τους  επισκέπτες σας κατά το check-in, αν θα ήθελαν να αναβαθμίσουν το δωμάτιό τους πληρώνοντας λίγα παραπάνω χρήματα. Μπορείτε επίσης να προτείνετε και άλλες υπηρεσίες  όπως ενοικίαση αυτοκινήτου ή εισιτήρια για εκδηλώσεις και εκδρομές. Η προσθήκη τέτοιου είδους υπηρεσιών αυξάνει το εισόδημά σας και ταυτόχρονα προσθέτει περισσότερες επιλογές στον επισκέπτη σας.

2. Διάθεση επιλεγμένων προϊόντων 
Όλοι οι πελάτες θέλουν να βρίσκουν στο δωμάτιό τους ποιοτικά προϊόντα περιποίησης και προσωπικής υγιεινής. Όπως ανέφερε πρόσφατα το Forbes, όταν οι επισκέπτες παίρνουν τα προϊόντα περιποίησης σπίτι τους μαζί τους, αυτό είναι ένα σημάδι ότι έχετε επιλέξει τα σωστά προϊόντα. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον έσοδα στην επιχείρησή σας με τη πώληση τέτοιου είδους προϊόντων, όπως για παράδειγμα, αντηλιακά, σαμπουάν ή ακόμα και πετσέτες για την παραλία. Επιπλέον, αποτελούν ένα ωραίο σουβενίρ από τις διακοπές και μια έμμεση διαφήμιση της επιχείρησής σας.

3. Αντικαταστήστε το φωτισμό αλογόνου με LED
Ο φωτισμός LED διαρκεί σχεδόν 10 φορές περισσότερο από το φωτισμό αλογόνου και θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει τεράστιο κόστος σε μακροπρόθεσμη βάση. Διερευνήστε όλες τις επιλογές σας σε LED και δείτε ποιες από αυτές λειτουργούν καλύτερα για σας και την περιουσία σας.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: evianews.com