Υπάρχουν πολλές κατηγορίες για εστιατόρια που βασίζονται γενικά σε φαγητό και στιλ, σερβίρισμα, μεθόδους προετοιμασίας και τιμολόγηση. Οι δύο ευρύτερες κατηγορίες είναι Casual και Fine Dining. Μια από τις πιο βασικές διαφορές μεταξύ των δύο, είναι η ατμόσφαιρα. Το casual φαγητό είναι πιο φιλικό και πιο ανεπίσημο, ενώ η Fine Dining κουζίνα αποπνέει μια πιο κομψή και επίσημη ατμόσφαιρα Το φαγητό που προσφέρεται διαφέρει και η τιμολόγηση έρχεται επίσης στο παιχνίδι. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις διαφορές μεταξύ των δύο.

Τι είναι το Casual Dining;

Ένα εστιατόριο με απλή τραπεζαρία σερβίρει φαγητό σε χαμηλές τιμές σε μια πιο απλή ατμόσφαιρα. Το casual φαγητό βρίσκεται, στην κατάταξη, ανάμεσα στο γρήγορο φαγητό και το εξαιρετικό φαγητό. Ένα τέτοιο εστιατόριο προσφέρει μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα με φιλικό περιβάλλον. Τα δημοφιλή πιάτα είναι σχετικά οικονομικά και τα εστιατόρια αυτά μπορεί να προσφέρουν μπουφέ ή κανονικό srevice.

Χαλαρή διακόσμηση & Casual Dress Code

Η διακόσμηση και το στιλ του εστιατορίου κυμαίνονται από φωτεινά και ευάερα, μέχρι σκοτεινά και ευχάριστα στοιχεία και χρώματα. Τα επιτραπέζια υφάσματα μπορούν, ή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, και παρέχονται ασημικά και πιατικά. Ο ενδυματολογικός κώδικας είναι απλός. Ωστόσο, ορισμένα από τα καλύτερα καταστήματα έχουν μερικές φορές πολιτική σχετικά με ρούχα όπως σαγιονάρες ή σορτς. Αυτά τα εστιατόρια, συνήθως, δεν διαθέτουν πιστοποιημένους σεφ, κάτι που είναι μια σημαντική διαφορά που επηρεάζει επίσης την τιμή. Οι σερβιτόροι δεν είναι πάντα καλά εκπαιδευμένοι ή καταρτισμένοι στην εξυπηρέτηση πελατών. Ωστόσο, η ποιότητα του φαγητού και της εξυπηρέτησης είναι συχνά αρκετά καλή. Τα εστιατόρια μπορούν επίσης να αποτελέσουν μέρος μιας πιο εκτεταμένης αλυσίδας εστιατορίων, η οποία είναι πιο χαρακτηριστική στις ΗΠΑ. Στην Ιταλία, μια trattoria σημαίνει casual φαγητό και συνήθως ανήκει σε οικογενειακές ή ανεξάρτητες επιχειρήσεις.

Τι είναι το Fine Dining;

Το Fine Dining, από την άλλη πλευρά, έχει ένα πιο επίσημο στυλ φαγητού. Το εξαιρετικό φαγητό και τα ακριβά εστιατόρια προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό, αλλά και οι οικονομικές εναλλακτικές είναι επίσης συνηθισμένες. Το φαγητό σερβίρεται από το εξειδικευμένο προσωπικό πιο επίσημα. Η εξυπηρέτηση είναι ανώτερη και το εστιατόριο θα έχει μια κομψή, ήρεμη ατμόσφαιρα. Η ατμόσφαιρα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας που δημιουργεί μια σαγηνευτική αύρα και εμπειρία φαγητού. Ο φωτισμός, οι ρυθμίσεις του τραπεζιού, το προσωπικό, το στυλ, ο σχεδιασμός και η αρχιτεκτονική του κτηρίου εμπλέκονται όλα για να συνδυάσουν για να δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα.

Πολυτελές & Μοναδικό φαγητό

Μια εξαιρετική εμπειρία φαγητού θα σας προσφέρει μια πιο πολυτελή επιλογή πιάτων που προετοιμάζονται ξεχωριστά με υψηλές προδιαγραφές από πιστοποιημένους σεφ με πολλά χρόνια εμπειρίας. Στη συνέχεια, οι τιμές είναι υψηλότερες, εν μέρει λόγω των καλά εκπαιδευμένων σερβιτόρων και της ανώτερης εξυπηρέτησης. Μπορεί να υπάρχει ένας ενδυματολογικός κώδικας με τα περισσότερα εκλεκτά εστιατόρια που απαιτούν από τους επισκέπτες να φορούν τουλάχιστον επαγγελματική ενδυμασία. Τα τζιν, τα σορτς και τα μπλουζάκια είναι γενικά απαγορευμένα, αλλά ο ακριβής κώδικας ενδυμασίας ποικίλλει από το ένα εστιατόριο στο άλλο. Μια εξαιρετική εμπειρία φαγητού θα πρέπει να δημιουργήσει μια ευχάριστη αίσθηση που γεμίζει την καρδιά, το σώμα σας και την ψυχή σας με εσωτερική γαλήνη και ικανοποίηση. Το φαγητό είναι το καύσιμο του σώματός σας και της ψυχής σας και το καλό φαγητό είναι η σπίθα που ανάβει τη φωτιά στη ζωή σας.

Casual & Fine Dining: Περιβάλλον και τιμή

Το casual και fine dining φαγητό είναι οι δύο ευρύτερες κατηγορίες στις οποίες τα εστιατόρια και τα στιλ φαγητού μπορούν να ταξινομηθούν και να ομαδοποιηθούν για ευκολότερη κατανόηση. Με την εξέλιξη της βιομηχανίας τροφίμων με την πάροδο των ετών, το φαγητό έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος των ευχάριστων γεγονότων. Μπορείτε να βρείτε τον σωστό συνδυασμό υψηλής ποιότητας και ατμοσφαιρικών εστιατορίων που προσφέρουν υπέροχη γεύση και μια βολική τιμή. Η ατμόσφαιρα και το περιβάλλον είναι κρίσιμοι παράγοντες για την απόκτηση και διατήρηση των πελατών μαζί με τη συνολική ικανοποίηση. Παράγοντες όπως το κλίμα, οι εσωτερικές διακοσμήσεις και η χαλαρωτική μουσική διαδραματίζουν επίσης βασικούς ρόλους. Το απλό φαγητό σχετίζεται άμεσα με την εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος. Ένας βασικός κανόνας είναι ότι οι casual σερβιτόροι εξυπηρετούν τους πελάτες χωρίς υπερβολική συζήτηση. Τα εκλεκτά δείπνα δημιουργούν εξαιρετική ποιότητα και κομψότητα στο φαγητό μαζί με εξαιρετική εξυπηρέτηση. Υπάρχουν πιο περίτεχνα μενού και πιάτα, με το άρωμα των εκλεκτών κρασιών, και μπορεί επίσης να υπάρχουν ακριβά έπιπλα, έργα τέχνης και σερβίτσια από πορσελάνη.

Πηγή: surfnturfmalta.com