Ποια είναι τα καθήκοντα ενός Restaurant Manager;
Μια κεντρική θέση σε οποιοδήποτε εστιατόριο είναι αυτή του restaurant manager. Μερικές φορές ένας ιδιοκτήτης ενεργεί ως γενικός διευθυντής του εστιατορίου. Άλλες φορές ο διευθυντής προσλαμβάνεται ως υπάλληλος. Οι διαχειριστές εστιατορίων έχουν πολλές ευθύνες στην καθημερινή λειτουργία ενός εστιατορίου.
Τα προσόντα που απαιτούνται για να είναι κανείς manager εστιατορίου περιλαμβάνουν βασικά στοιχεία, όπως δεξιότητες και οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού. Ωστόσο, ανάλογα με το μέγεθος και την έννοια ενός εστιατορίου, οι υποψήφιοι μπορεί να χρειάζονται πτυχίο στην διοίκηση επιχειρήσεων ή στη φιλοξενία, σύμφωνα με το thebalancesmb.com.
Διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.
Ένας διευθυντής εστιατορίου μπορεί να είναι υπεύθυνος για την πρόσληψη νέου προσωπικού και την απόλυση των ανεπιθύμητων, κυρίως του προσωπικού εκτός της κουζίνας. Οι θέσεις εργασίας της κουζίνας συνήθως αφορούν τον επικεφαλής σεφ και όχι έναν restaurant manager.
Παραγγελία αποθεμάτων & προμηθειών.
Ένα άλλο καθήκον ενός restaurant manager περιλαμβάνει την παραγγελία αποθέματος. Περιλαμβάνει τόσο όσα χρειάζεται μια τραπεζαρία όπως χαρτοπετσέτες, είδη καθαρισμού και πιάτα για εστιατόρια. Οι restaurant manager μπορούν επίσης να είναι υπεύθυνοι για το αλκοόλ, την μπύρα και το κρασί για ένα εστιατόριο μπαρ. Ο επικεφαλής σεφ θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την παραγγελία φαγητού για το εστιατόριο, καθώς κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του μαγειρέματος. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι υπεύθυνος για την παραγγελία τροφίμων ή ποτών, ένας restaurant manager θα πρέπει να υπογράψει την παραγγελία, για να βεβαιωθεί ότι είναι εντός του προϋπολογισμού.
Σχεδίαση προγράμματος προσωπικού.
Ένας restaurant manager είναι υπεύθυνος για την πραγματοποίηση του εβδομαδιαίου προγράμματος και για την εξασφάλιση της κάλυψης όλων των βάρδιων. Πρέπει επίσης να εγκρίνουν αιτήματα για ημέρες αργίας και να αποφασίσουν ποιο προσωπικό πρόκειται να εργαστεί για τις αντίστοιχες βάρδιες.
Διοργάνωση εκδηλώσεων.
Εάν ένα εστιατόριο παρέχει υπηρεσίες catering, τότε ένας restaurant manager μπορεί να είναι υπεύθυνος για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων, τις κρατήσεις χώρων και το συντονισμό του προσωπικού για την εργασία τους. Εάν μια λειτουργία cateringείναι πραγματικά μεγάλη, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου μπορεί να επιλέξει να μισθώσει έναν υπεύθυνο τροφοδοσίας, εναλλακτικά.
Εξυπηρέτηση πελατών.
Πρώτα απ ‘όλα, ένας διευθυντής εστιατορίου θα πρέπει να υπερέχει στην εξυπηρέτηση πελατών. Θα πρέπει να είναι σε θέση να εκπαιδεύσει το προσωπικό για να έχει εξαιρετική συμπεριφορά, αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των πελατών και να βεβαιωθεί ότι οι πελάτες φεύγουν από το εστιατόριο ευχαριστημένοι.
Marketing και διαφήμιση
Ένας υπεύθυνος εστιατορίου μπορεί να φροντίσει τις διαφημιστικές και εμπορικές εκστρατείες. Μπορεί να επιβλέπει τον προϋπολογισμό, να τοποθετεί διαφημίσεις και να ενημερώνει τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook ή το Twitter. Μπορεί, επίσης, να δημιουργήσουν διαφημιστικές ιδέες εστιατορίων, όπως ειδικές happy hours ή προσφορές 2 σε 1.
Φυσικά, υπάρχουν πολλές ακόμα δραστηριότητες που μπορεί να αναλάβει ένας restaurant manager. Μεταξύ των παραπάνω μπορούν να συμπεριληφθούν η τήρηση λογιστικών βιβλίων, η μισθοδοσία κλπ.