Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον Τουρισμό και τη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Μονάδων (MSc in Tourism and Hotel Management) του Τμήματος Επιστημών Διοίκησης και Οικονομικών του Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield CITY College στη Θεσσαλονίκη από φέτος προσφέρεται με παρακολούθηση το Σαββατοκύριακο (8 Σαββατοκύριακα, 1 χρόνος). Το ευέλικτο πρόγραμμα επιτρέπει τους συμμετέχοντες να συνδυάσουν σπουδές και καριέρα.

Το πρόγραμμα προσφέρει εξειδικευμένη γνώση στον παγκοσμίως ανερχόμενο κλάδο του Τουρισμού. Έχει σχεδιαστεί προκειμένου να εξοπλίσει τους αποφοίτους με ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, γνώση, δεξιότητες κι εμπειρίες που θα τους επιτρέψουν να καλύψουν σπουδαίες οργανωτικές θέσεις σε κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις, ιδιωτικούς ή δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις του ευρύτερου τουριστικού τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα σπουδών συνδυάζει ισορροπημένα την θεωρία με την πράξη με έμφαση τις σύγχρονες τάσεις του κλάδου του Τουρισμού και της Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων. Υψηλόβαθμα στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων συμμετέχουν και διδάσκουν στο πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές αναπτύσσουν δεξιότητες και γνώσεις απαραίτητες για την επαγγελματική τους εξέλιξη και σταδιοδρομία.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι τελειόφοιτοι αποκτούν διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο από ένα από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, το Πανεπιστήμιο του  Sheffield (22ο στην Ευρώπη, 75ο στον κόσμο – Κατάταξη QS, 2019). Οι απόφοιτοι αποκτούν επαγγελματική ισοδυναμία των τίτλων τους, κατέχοντας τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα στην αγορά εργασίας με τους απόφοιτους δημόσιων ΑΕΙ.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών, Δρ. Νίκος Τσορακίδης αναφέρει: «Το πρόγραμμά μας προετοιμάζει τους φοιτητές για την παγκόσμια αγορά του Τουρισμού και των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και δημιουργεί ευκαιρίες για μια διεθνή σταδιοδρομία. Πρόσφατες έρευνες υπογραμμίζουν την έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού σε αυτόν τον κλάδο, η οποία δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης για πτυχιούχους με τις απαραίτητες γνώσεις και προσόντα. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα τα υψηλότερα ακαδημαϊκά πρότυπα και – σε συνδυασμό με εφαρμογή της γνώσης με case studies που εξοπλίζουν τους φοιτητές με την πρακτική εμπειρία – παράγει πτυχιούχους έτοιμους να ξεχωρίσουν και να εξελιχθούν σε αυτή τη συναρπαστική παγκόσμια βιομηχανία.»

Το Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield CITY College ακολουθεί πιστά το βρετανικό σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης και τα υψηλά ποιοτικά κριτήρια του Πανεπιστημίου του Sheffield. Μέσα σε ένα διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον, σε ένα campus στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με άρτια καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, η εκπαιδευτική εμπειρία στο Κολέγιο είναι πραγματικά μοναδική.

Πληροφορίες / εγγραφές: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εγγραφών 2310 528 450, 536 544, email: acadreg@citycollege.sheffield.eu