Οι περίοδοι Low season είναι αναπόφευκτες, ειδικά στις τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς ναι, υπάρχει ένα διάστημα που οι εκδρομές και τα ταξίδια περιορίζονται. Πολλά ξενοδοχεία επιλέγουν αυτές τις περιόδους, για να κάνουν εργασίες συντήρησης ή επιλέγουν να κλείσουν εντελώς για κάποιους μήνες. Με μία καλή στρατηγική, μπορείτε να κερδίσετε από αυτό το διάστημα, ακόμα κι αν οι κρατήσεις σας είναι αισθητά μειωμένες.

Προσαρμόστε την προσφορά σας

Πολλές επιχειρήσεις βρίσκουν την ευκαιρία να προσφέρουν κάτι διαφορετικό σε low season περιόδους. Χαμηλότερες τιμές, πακέτα, αλλά και εμπειρίες -που ο καιρός και ο χώρος επιτρέπει- είναι ό,τι πρέπει. Εκμεταλλευτείτε τη χαμηλή έλευση τουριστών, για να παρουσιάσετε στους πελάτες σας, πώς πραγματικά είναι η ζωή στην περιοχή με τους ντόπιους. Εάν έχετε, για παράδειγμα, ένα ξενοδοχείο σε νησί, τους χειμερινούς μήνες  διοργανώστε εκδρομές στις ορεινές περιοχές, όπως hiking, έτσι ώστε οι πελάτες σας να δουν κάτι διαφορετικό από τις παραλίες, που λογικά θα επισκέπτονται το καλοκαίρι.

Δώστε βάση στο site σας και στα social media

Εκμεταλλευτείτε την πιο ήρεμη περίοδο, για να ανανεώσετε το περιεχόμενο της Ιστοσελίδας σας. Σκεφτείτε νέες ιδέες για κείμενα στο blog σας, γράψτε τα κείμενα αυτά και εμπλουτίστε τα με όμορφες εικόνες, απαντήστε σε μηνύματα και γενικά κρατήστε μία συνεχή παρουσία και επικοινωνία, ακόμα κι αν είστε κλειστοί για κάποιο διάστημα.

Επικεντρωθείτε στην τοπική κοινότητα

Πολλές φορές οι επιχειρήσεις και ειδικά τα ξενοδοχεία ξεχνούν τους κατοίκους της περιοχής και των γύρω περιοχών και «κυνηγούν» ταξιδευτές από αλλού. Αυτό είναι λάθος γιατί οι σχέσεις – προσωπικές και επαγγελματικές – με τους ντόπιους, δημιουργούν νέες προοπτικές πελατείας, με κρατήσεις είτε από τους ίδιους, είτε από γνωστούς και φίλους άλλων περιοχών, στους οποίους μπορεί να σας προτείνουν. Δημιουργείστε, λοιπόν, πακέτα για σύντομες αποδράσεις 2 ημερών ή εορταστικές προσφορές, όπως με πακέτα διαμονής για εορτασμό επετείου ή -ακόμα- σκεφτείτε κάτι πέρα από το ξενοδοχείο ως κατάλυμα και καθιερώστε, για παράδειγμα, το brunch στο καφέ του ξενοδοχείου σας κάθε Σαββατοκύριακο. Με προνομιακές τιμές για τους ντόπιους σίγουρα θα σας σκεφτούν αν θέλουν κάτι διαφορετικό, αλλά δε θέλουν να ταξιδέψουν μακριά.

Είναι η κατάλληλη περίοδος για αλλαγές

Με μειωμένες κρατήσεις και κίνηση, η low season είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνετε τις αλλαγές, που επιθυμείτε και να προετοιμαστείτε για την επόμενη  τουριστική περίοδο. Είτε πρόκειται για ανακαινίσεις και μερεμέτια στο ξενοδοχείο, είτε αλλαγές στο προσωπικό, εκμεταλλευτείτε το χρόνο αυτό, για να δείτε τι χρειάζεται βελτίωση ή αλλαγή.