Σήμερα η εμπειρία του πελάτη δεν ξεκινάει στο lobby, αλλά πολύ νωρίτερα. Ο μέσος ταξιδιώτης βλέπει τουλάχιστον 38 ιστοσελίδες πριν κάνει την κράτησή του στην ιστοσελίδα, που τελικά τον κέρδισε.

3 βήματα για την ικανοποίηση του πελάτη

Η ιστοσελίδα σας είναι το πρώτο που θα δει ο πελάτης και είναι σημαντικό να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση. Για να πετύχετε την τέλεια εμπειρία χρήστη, πρέπει η ιστοσελίδα σας να:

1. Είναι σωστά δομημένη. 

Η σωστή δομή της πληροφορίας και οι κατάλληλες επεξηγήσεις είναι απαραίτητες, για να δει ο πελάτης ό,τι χρειάζεται και να ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Ο ταξιδιώτης επισκέπτεται κατά μέσο όρο μια ιστοσελίδα 3 φορές πριν την κράτηση, και παραμένει συνολικά στην ιστοσελίδα γύρω στα 29 λεπτά. Κάθε φορά, που εισέρχεται ο χρήστης, αναζητά διαφορετική πληροφορία, οπότε είναι σημαντικό να βρίσκει εύκολα το δρόμο του. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα καλό και κατανοητό μενού, καθώς και μια σελίδα με τις πιο συχνές ερωτήσεις, είναι αρκετά σημαντικά.

2. Δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας με εσάς. 

Όσο και αν έχει εξελιχθεί η τεχνητή νοημοσύνη, τα ξενοδοχεία πρέπει να προσφέρουν και ανθρώπινη εξυπηρέτηση. Οι περισσότεροι πελάτες όταν δεν βρίσκουν αυτό που αναζητούν στην ιστοσελίδα, παίρνουν τηλέφωνο ή επικοινωνούν μέσω του live chat. Η αυτοματοποίηση, λοιπόν, είναι σημαντική, αλλά ακόμη χρειάζεται και η ανθρώπινη επαφή, εάν δεν θέλετε να χάσετε πελάτες.

3. Δείχνει στους πελάτες ότι έχουν σημασία για εσάς.

Εάν θέλετε ο πελάτης να κάνει άμεσα την κράτηση του σε εσάς, και όχι μέσω ενός Online τουριστικού πρακτορείου, πρέπει να είστε σαφείς όσον αφορά στα οφέλη -που θα έχει ο πελάτης-, εάν κάνει άμεσα την κράτηση του.

Αφού ο πελάτης κάνει την κράτηση του, τότε η εμπειρία του συνεχίζεται εντός του ξενοδοχείου και εδώ πρέπει να προσέξετε άλλα πραγματάκια:

  1. Πως μόνο από το Check-in θα καταφέρετε να σας κάνουν περισσότερες κριτικές
  2. 5 τρόποι για να κάνετε τους πελάτες να επιστρέφουν στο ξενοδοχείο σας
  3. Εξυπηρέτηση Πελατών Ξενοδοχείου: Πως θα κερδίσετε τους πελάτες σας