Ένα πλωτό θέρετρο είναι η τελευταία τάση στα πολυτελή ξενοδοχεία. Ένα νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων που βρίσκεται στο Ντουμπάι δεν είναι κάτι το σπάνιο. Η πόλη είναι γνωστή στον παγκόσμιο χάρτη ως το σπίτι μερικών από τα πιο πλούσια, πολυτελή και κορυφαία στον κόσμο ξενοδοχεία και θέρετρα. Αλλά ένα ξενοδοχείο-πλοίο, ένα ξενοδοχείο που επιπλέει στις ακτές του Dubai Marina περιτριγυρισμένο από έξι εξαιρετικά πολυτελή πλωτά σπίτια ξεχωρίζει ακόμη πιο πολύ και συμβαδίζει απόλυτα με τα πρότυπα του Ντουμπάι.

NEPTUNE, το γυάλινο σπίτι που επιπλώθηκε από την Aston Martin, από την πρώτη στιγμή συνδέεται με την πηγή του ονόματος του, τον Ποσειδώνα. Τόσο κοντά στην ξενοδοχειακή νοοτροπία του Dubai, αλλά και τόσο μακριά το Neptune ξεχωρίζει για πολλούς λόγους.

Γιατί ξεχωρίζει;

  • Το Neptune είναι η πρώτη πλωτή βίλα που πραγματικά επιπλέει.
  • Το Neptune μπορεί να βρίσκεται σε οποιαδήποτε μαρίνα στον κόσμο.

Το design του Neptune επικεντρώθηκε στη δημιουργία ενός Smart House, το οποίο αποτελείται από 3 ορόφους, 4 υπνοδωμάτια και 6 μπάνια, 1 κουζίνα, σαλόνια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τραπεζαρία με γυάλινο πάτο, δωμάτιο καμαριέρας και δωμάτιο πληρώματος, και πισίνα. Πιο απλά μοναδικά “σπίτια” που επιπλέουν συνεχώς, και όλα αυτά να αποτελούν ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα πλήρως εναρμονισμένο.

Επιπλέον, έχοντας κατά νου ότι το περιβάλλον αλλάζει προς το χειρότερο λόγω των δικών μας πράξεων μαζικής κατανάλωσης ενέργειας, και ταυτόχρονα της αυξανόμενης ανάγκης για περισσότερα κτίρια για επιχειρήσεις και σπίτια λόγω της αύξησης του πληθυσμού, η σχεδιαστική ομάδα ήθελε να δημιουργήσει ένα μοναδικό θέρετρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το θέρετρο αυτό είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς, το 25% της ενέργειας που καταναλώνει προέρχεται από τον ήλιο, έχει δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα επεξεργασίας και διαχείρισης αποβλήτων καθώς και καθαρισμού του αέρα.