Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων:  Nonna Design Projects

Στούντιο Αρχιτεκτονικής:  Arqcom

Φωτογραφία:  David Zarzoso

Το Nonna Design, το avant-garde design studio, ανέλαβε την εσωτερική σχεδίαση του νέου boutique ξενοδοχείου Mercat 09, που βρίσκεται στην καρδιά της Ισπανικής πόλης Βαλένθια.

 

Η συνεχώς αναπτυσσόμενη ξενοδοχειακή αλυσίδα «One Shot» παρουσίασε το νεότερο ξενοδοχείο της, το Mercat 09, στην κεντρική αγορά, όπου βρίσκεται ο μοναδικός χαρακτήρας της περιοχής της Βαλένθια.

Η κύρια πρόκληση ήταν να εξασφαλιστεί ότι όλα τα έπιπλα θα ενσωματωθούν στο περιβάλλον, δημιουργώντας μία σχέση μεταξύ δομής και ταυτότητας, και δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην τήξη των διαφόρων υλικών, που χρησιμοποιήθηκαν.

Κάθε δωμάτιο αντιμετωπίστηκε σαν μεμονωμένο έργο, και όλα τα στοιχεία επιμελήθηκαν προσεκτικά, από το φωτισμό, που ενσωματώθηκε στα κεφαλάρια των κρεβατιών, μέχρι τις κρυμμένες πόρτες στην επιτοίχια επένδυση.

Πρόκειται για ένα boutique ξενοδοχείο με ιδιαίτερο χαρακτήρα και δωμάτια με ξεχωριστό σχεδιασμό και αισθητική.

Σύμφωνα με το Nonna Design: “Αντί να αντιμετωπιστεί σαν έργο 22-δωματίων, αντιμετωπίστηκε σαν 22 διαφορετικά έργα”.

Η Nonna Design κατασκεύασε τα έπιπλα του ξενοδοχείου, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και φροντίζοντας την ποιότητα σε κάθε λεπτομέρεια. Επίσης, πρότεινε τόσο αισθητικές όσο και λειτουργικές λύσεις, παρέχοντας πρόσθετη αξία για κάθε μεμονωμένο έργο.

Έτσι, επιτεύχθηκαν μοναδικοί χώροι, όπου όλα τα στοιχεία συνυπάρχουν μέσα σε μία γαλήνια αρμονία.

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide Autumn 2019!

Διαβάστε εδώ το τεύχος!