Από την αρχή, ο στόχος του έργου ήταν να είναι διαφορετικός από το προηγούμενο έργο προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος, ο οποίος θα μπορούσε να είναι πιο ζεστός και πιο ελκυστικός, ανταποκρινόμενος επίσης στους διαφορετικούς σκοπούς των δωματίων.

Το αρχικό κτίριο, το La Cresta 1, είναι μια προκατασκευασμένη ξύλινη κατασκευή, ενώ το La Cresta 2 είναι ένας πιο παραδοσιακός τύπος κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα και γυψοσανίδες. Μέσα σε αυτούς τους διαφορετικούς τύπους κατασκευών, το Concreta δημιούργησε όλες τις επενδύσεις και όλα τα έπιπλα.

Στη νέα δομή, οι σουίτες έχουν δημιουργηθεί εμπνευσμένες από μια ιδέα καλύτερης φιλοξενίας και με τη δυνατότητα για τους επισκέπτες να έχουν απόλυτη ιδιωτικότητα. Αυτά τα σαλόνια κατανέμονται σε τρία επίπεδα και είναι εξοπλισμένα με κουζίνα, αποθήκη, μεγάλους χώρους καθιστικού και σπα.

   

Στην σουίτα Ρετιρέ, η οποία καταλαμβάνει ολόκληρη τη σοφίτα, προσφέρει τοπικά προϊόντα διατροφής και κρασί, είναι κατασκευασμένος από ένα ράφι βιομηχανικής εμφάνισης και είναι ενσωματωμένος με ένα πάνελ τοίχου κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο ξύλο, δημιουργώντας μια αντίθεση που επαναλαμβάνεται συνεχώς και στα έπιπλα.

Η ρουστίκ επίστρωση παίζει σκόπιμα με το συνδυασμό μεταλλικών ή πολύ γραμμικών ραφιών που έχουν σχεδιαστεί για τα τεχνολογικά μέρη. Η κουζίνα είναι ελάχιστη αλλά τεχνολογικά προηγμένη, για να φιλοξενήσει όλες τις συσκευές. Η ατμόσφαιρα των δωματίων χαρακτηρίζεται από την αντίθεση μεταξύ «κρύου» μετάλλου και «ζεστού και φθαρμένου» ξύλου. Η προσοχή του πελάτη προσελκύεται αυτόματα από τα στοιχεία που τοποθετούνται πάνω από αυτό το κρύο στοιχείο που περιβάλλεται από μια ζεστή περιοχή.

Το Ρετιρέ περιέχει μια πολύ γραφική καμπίνα σάουνας και ένα μεγάλο ντους με λύση Velux για την οροφή, που βελτιώνει τις απόψεις που προσφέρει η φύση, όπως το χιόνι που πέφτει ή μια καταιγίδα το καλοκαίρι. Τόσο στο Penthouse όσο και στις τρεις Superior σουίτες υπάρχουν μικρά τζακούζι στην ξύλινη βεράντα, ενώ ένα πολύ μεγάλο τζακούζι συνδέεται με το σπα του πρώτου κτηρίου.

Η ανάπτυξη χώρων στο ισόγειο είναι εντυπωσιακή. Η Concreta δημιούργησε ένα άνετο μπαρ με μεγάλα τραπέζια, μεγάλη οθόνη για να παρακολουθήσει αθλητικές εκδηλώσεις και να συγκεντρώσει ανθρώπους το βράδυ για να μοιραστεί την απόλαυση της παρακολούθησης τηλεόρασης.

Το La Cresta Hotel είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να γνωρίσετε τα βουνά όλες τις εποχές: το χειμώνα, για ευχάριστες διακοπές κοντά σε πίστες σκι και, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, να απολαύσετε υπέροχους περιπάτους και εκδρομές με ποδήλατο βουνού που περιβάλλεται από μαγευτική θέα. Στην Cervinia, όλες αυτές οι δραστηριότητες και πολλά άλλα είναι δυνατές.