Το InterContinental Dongguan είναι το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Dongguan, που βρίσκεται στο Minying • International Trade Center, το οποίο είναι το πρώτο σούπερ συγκρότημα στην πόλη και ένας εμβληματικός εμπορικός προορισμός στην περιοχή Greater Bay. Με τεράστια συνολική επιφάνεια και μέγιστο ύψος 423 μέτρων, το συγκρότημα κυριαρχεί στον ορίζοντα της περιοχής CBD και σε ολόκληρη την πόλη.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός του ξενοδοχείου εμπνέεται κυρίως από τοπικά στοιχεία, όπως το Keyuan Garden, το cyperusmalaccensis, οι πίνακες Lingnan και το βουνό Huangqi. Ερμηνεύει τα πολιτιστικά σύμβολα σε ένα σύγχρονο πλαίσιο και προβάλλει μια εικόνα όπου η κομψή κουλτούρα Lingnan αλληλεπιδρά με τον μοντέρνο εξαιρετικό τρόπο ζωής.

Το Dongguan είναι ένα σημαντικό λίκνο της κουλτούρας τοπίου Lingnan. Είναι ένα μέρος όπου ο Καντονέζικος πολιτισμός, ο πολιτισμός Hakka και ο πολιτισμός Tanka συγχωνεύονται και συνυπάρχουν.

Το Cyperusmalaccensis, ο χορός των λιονταριών, ο κήπος Keyuan, το κτίριο Qilou διαμορφώνουν τη μοναδική κουλτούρα της πόλης Lingnan, και προικίζουν το Dongguan με μοναδική ανθρωπιστική και πολιτιστική γοητεία. Με βάση το τοπικό πολιτιστικό πλαίσιο,  προσπαθεί να απεικονίσει έναν νέο τρόπο ζωής στο ξενοδοχείο, και να ερμηνεύσει και να ανανεώσει την εικόνα της πόλης.

Με μια πισίνα, η αναπτυσσόμενη περιοχή διατηρεί χαμηλό προφίλ. Η επιφάνεια του νερού κυματίζει δυναμικά με το αεράκι, και αντικατοπτρίζει τα κινούμενα σύννεφα και τον ουρανό.

Το λόμπι βασίζεται στο χωρικό μοτίβο του Keyuan Garden, ένα διάσημο τοπικό ιστορικό αξιοθέατο που αποτελείται από διάφορες κατασκευές και χώρους διατεταγμένους σε εντυπωσιακά ύψη. Το φόντο του λόμπι υιοθετεί την κυματιστή μορφή του σπιτιού wok-ear, μια παραδοσιακή κατοικία στην περιοχή Lingnan, για να εμπλουτίσει τη χωρική μορφή και να συνδυάσει την τοπική κουλτούρα στο χώρο.

Δίπλα στο λόμπι βρίσκεται το executive lounge. Τα κομψά φωτιστικά, τα βιβλία τέχνης και τα κεραμικά στολίδια προσδίδουν στον χώρο ζωτικότητα και φαντασία. Η τακτοποιημένη σπειροειδής σκάλα περιγράφεται με μαύρες, γκρι και λευκές καμπύλες γραμμές, οι οποίες δημιουργούν δυναμικό ρυθμό και ευχάριστες οπτικές εμπειρίες.

Η πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό της αίθουσας χορού είναι το μυθικό φανάρι στην κορυφή του βουνού Huangqi. Τα φωτιστικά εκπέμπουν χρυσό φως, το οποίο είναι ευέλικτο αλλά χαριτωμένο, δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα δεξιώσεων.

Project Name: Intercontinental Dongguan
Project Location: Block 4, International Trade Center, No.1 Hongfu East Road, Dongguan, Guangdong, China
Interior Design: Cheng Chung Design / CCD (www.ccd.com.hk)
Project Area: 28,995.75㎡
Completion Time: December 2020