Το ανεξάρτητο γαλλικό ξενοδοχείο Le Negresco βρίσκεται στη Ριβιέρα και έχει θέα στη διάσημη Promenade des Anglais. Είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία θέας στον Κόλπο των Αγγέλων. Η διακόσμηση του Le Negresco αποτελείται από περισσότερες από 6.000 συλλογές τέχνης με μωσαϊκό κλασικής και σύγχρονης τέχνης, μια ιδέα που δημιουργήθηκε από τη Madame Augier. Καθένα από τα 102 δωμάτια και τις 26 σουίτες έχει δημιουργηθεί ανεξάρτητα, με έπιπλα εμπνευσμένα από όλους τους σημαντικούς αιώνες, από τον Λουδοβίκο XIII έως τη σύγχρονη γαλλική τέχνη. Τα περισσότερα δωμάτια έχουν θέα στη θάλασσα ή στους κήπους του Μουσείου Massena.

Με περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας, διασημότητες, ηθοποιοί, καλλιτέχνες και αρχηγοί κρατών έχουν έρθει και εξακολουθούν να έρχονται στο Le Negresco, το οποίο συμβολίζει την ουσία του Art de vivre à la Française. Λόγω της πλούσιας και ποικίλης διακόσμησής του, το Le Negresco είναι επίσης ένα ιδανικό ντεκόρ για σκηνοθέτες με ήδη περισσότερες από 30 ταινίες να έχουν γυριστεί εκεί!

Πρόκειται για Εθνικό Ιστορικό Μνημείο, πιστοποιημένο με Ecolabel, Living Heritage Company, ενώ το 2021 τιμήθηκε από τα βραβεία Forbes Travel Guide Star Awards και Condé Nast Traveler Readers’ Choice Awards.

Προσθέτοντας σε αυτή τη μοναδική ιδέα κληρονομιάς, το ξενοδοχείο προσφέρει αυθεντική γαστρονομική εμπειρία της σεφ, MOF (Καλύτερης Τεχνίτης), Virginie Basselot. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν αυτό που τους ενδιαφέρει: Το υπέροχο εστιατόριο Le Chantecler με αστέρι Michelin για ένα ταξίδι αισθήσεων ή μια εκπληκτική στιγμή στο σύγχρονο εστιατόριο Brasserie La Rotonde.