Η Nanjing, μια πόλη γνωστή ως «πρωτεύουσα έξι αρχαίων δυναστειών», διαθέτει πλούσιο πολιτιστικό πλαίσιο και έχει καλλιεργήσει την ανέμελη και ήρεμη ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων της. Οι κάτοικοι της Nanjing έχουν εγκατασταθεί από τις αντιξοότητες της ιστορίας σε μια ήρεμη καθημερινή ζωή. Η αντίληψή τους για τη ζωή, η μεταμόρφωση του τοπικού τρόπου ζωής ανά τους καιρούς και το ανθρωπιστικό πνεύμα της ίδιας της πόλης, γίνονται το αίμα και τα οστά της Nanjing, που αναπτύσσονται μαζί με τη γη.

Το Grand Wuji Hotel βρίσκεται κοντά στο ναό Tianlong, το γαλήνιο περιβάλλον του οποίου δημιουργεί έναν ειρηνικό κόσμο Ζεν μακριά από τη φασαρία. Αυτό το είδος ησυχίας και αναψυχής δίνει τον τόνο για τη σχεδιαστική παρέμβαση για το έργο.

Η εσωτερική διακόσμηση κληρονομεί την απλότητα, την ηρεμία και την κομψότητα της αρχιτεκτονικής και του τοπίου, και εν τω μεταξύ δημιουργεί ποικίλες σκηνές σε διαφορετικούς λειτουργικούς χώρους. Η ιστορία της Nanjing είναι η βασική νότα, προσκαλώντας τους ανθρώπους να χαλαρώσουν ενώ αντιλαμβάνονται την κληρονομιά της πόλης. Μέσα από τη λεπτή διάταξη φωτισμού, υλικών και υφών, καθώς και την αντίθεση φωτός και σκότους, δημιουργείται μια συναρπαστική, εντυπωσιακή εμπειρία.

   

Τα κομψά ξύλινα στοιχεία είναι διατεταγμένα με τάξη ώστε να δημιουργούν έναν γαλήνιο ρυθμό. Νερό, πέτρα και φυτά στην αυλή σχηματίζουν ένα φυσικό τοπίο Ζεν. Ο σχεδιασμός εμβαθύνει τις πολυαισθητηριακές εμπειρίες των επισκεπτών σε αυτό το μέρος χτίζοντας μια διαδραστική και ρευστή σχέση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνονται οι χωρικές αφηγήσεις.

Περπατώντας στο στριφογυριστό πέρασμα και στον μακρύ διάδρομο, οι επισκέπτες θα νιώσουν τη γαλήνια ατμόσφαιρα Ζεν να φυσά τη σύγχυση στο μυαλό σαν αεράκι. Ακόμα και η πιο ανήσυχη καρδιά θα ηρεμήσει εδώ. Σε αυτό το γαλήνιο και διάφανο περιβάλλον, οι άνθρωποι χρειάζονται μόνο να νιώσουν και να αποκτήσουν δύναμη στη μοναχική τους στιγμή.

Ο συνδυασμός της ανατολίτικης τέχνης και του μοντέρνου μινιμαλισμού στο λόμπι αναδεικνύει μια ήρεμη και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Ο φυσικός τόνος του ξύλου και το αγνό μάρμαρο αγκαλιάζουν την επιστροφή στη φύση και την αγνότητα.

   

Project name: Grand Wuji Hotel
Client: Fullshare Group
Location: No.38 Andemen Street, Yuhuatai District, Nanjing, Jiangsu
Area: 77,700 square meters
Architectural design: RSAA, BUZZ
Interior design: CCD / Cheng Chung Design (HK) (www.ccd.com.hk)
Art consulting: CCD · WOWU Art Consultancy
Completion time: 2020
Photography: Qiu Xin, Su Shengliang
Photo copyrights: CCD