Το Charlotte Street Hotel βρίσκεται στο Bloomsbury σε ένα κτήριο που ήταν προηγουμένως οδοντιατρική αποθήκη. Το ξενοδοχείο μεταμορφώθηκε από την Firmdale Hotels σε διάστημα δεκαοκτώ μηνών.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός ολοκληρώνεται από τον συνιδιοκτήτη και τον Creative Director, Kit Kemp. Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει 52 ξεχωριστά σχεδιασμένα υπνοδωμάτια και σουίτες, ένα ευρύχωρο λόμπι, δύο σαλόνια, ένα μπαρ και μπρασερί, τρεις ιδιωτικές αίθουσες συνεδριάσεων και τραπεζαρίας, γυμναστήριο και ιδιωτική αίθουσα προβολής τελευταίας τεχνολογίας.

Εμπνευσμένο από το έργο του σετ Bloomsbury, μια ομάδα καλλιτεχνών που μελέτησαν μαζί κοντά στο Λονδίνο κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα, ο Kit Kemp έχει εμφανίσει και αποτίσει φόρο τιμής σε αυτούς σε όλο το ξενοδοχείο.

Οι κύριοι καλλιτέχνες του συγκροτήματος ήταν οι Vanessa Bell, Roger Fry και Duncan, το έργο του οποίου βρίσκεται στο Σαλόνι και τη Βιβλιοθήκη. Ο Κιτ ανέθεσε επίσης τον καλλιτέχνη Hollweg για να δημιουργήσει μια σύγχρονη τοιχογραφία για τους τοίχους του Oscar Bar and Restaurant.

Απεικονίζει καθημερινές σκηνές της σύγχρονης ζωής, εμπνευσμένες από μια φωτογραφία μιας πρωτότυπης τοιχογραφίας από τον Duncan Grant με πολύ κομψές κυρίες που βγαίνουν από έναν σταθμό του μετρό του Λονδίνου, το οποίο ο Kit Kemp συνάντησε σε ένα τεύχος “Εικονογραφημένα Νέα” του Λονδίνου.

Οι λεπτομέρειες στην τοιχογραφία περιλαμβάνουν το London Eye, άτομα με τηλέφωνα, στο σινεμά όλα δημιουργημένα στην παλέτα στυλ και χρώματος του Bloomsbury.

Το θέμα Bloomsbury μεταφέρεται στα υπνοδωμάτια που είναι όλα διακοσμημένα σε διαφορετικό στιλ, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό έργο τέχνης Bloomsbury ή χειροποίητα έπιπλα.

Καθένα από τα 52 υπνοδωμάτια και σουίτες είναι ξεχωριστά σχεδιασμένα και εξοπλισμένα με εγκαταστάσεις που αναμένονται από τον σύγχρονο ταξιδιώτη σήμερα. Τα μπάνια είναι πολυτελώς σχεδιασμένα από γρανίτη, μαόνι και γυαλί, με καμπίνα ντους, διπλούς νιπτήρες και αποκλειστικά προϊόντα.

Ο τελευταίος όροφος καταλαμβάνεται από μια τεράστια, κομψή και πολυτελή σουίτα ενιαίας διαρρύθμισης που προσφέρει θέα σε όλον τον ορίζοντα του Λονδίνου.

Το ευρύχωρο μπάνιο είναι όμορφα σχεδιασμένο από γρανίτη και δρυς με τεράστια καμπίνα ντους/ατμόλουτρο, 2 νιπτήρες και τηλεόραση επίπεδης οθόνης. Υπάρχουν τρεις σουίτες 1 υπνοδωματίου η καθεμία με θέα στην οδό Charlotte Street και στις στέγες του Λονδίνου. Όλα διαθέτουν ένα κομψό σαλόνι και ξεχωριστό υπνοδωμάτιο με king size κρεβάτι.