Το Bulgari Hotel του Πεκίνου είναι ένα “urban resort”, μία όαση ηρεμίας, που εξισορροπεί την τέχνη με τη φύση, με στόχο την ωραιοποίηση του αστικού του περιβάλλοντος.

Bulgary

Το ξενοδοχείο αναμιγνύει το παραδοσιακό Ιταλικό design, με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Ο Σουηδός landscape designer, Enzo Enea, δημιούργησε ένα πλούσιο κήπο, μία μικρή όαση που επικοινωνεί με το εσωτερικό του ξενοδοχείου.

Σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από το Ιταλικό Αρχιτεκτονικό γραφείο Antonio Citterio Patricia Viel, που σχεδίασε και τα υπόλοιπα Bulgari Hotels, και στο επίκεντρο της σχεδίασης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του ξενοδοχείου ήταν η δημιουργία ενός -υψηλών προδιαγραφών- “κοσμήματος” Bulgari. Συνδυάζοντας σπάνια, ανεπεξέργαστα υλικά, σύμφωνα με το χρώμα, την υφή και την αίσθηση, τα μετέτρεψαν σε αντικείμενα ομορφιάς, που διαρκεί.

Bulgary   Bulgary  Bulgary

Στο πνεύμα της ολιστικής σχεδίασης που χρονολογείται από το 1930, οι αρχιτέκτονες επέλεξαν προσωπικά

ή σχεδίασαν κάθε στοιχείο, για να υπάρχει συνέπεια, άνεση και καθαρότητα, που επιτρέπει στο ξενοδοχείο να διατηρήσει ένα ασυμβίβαστο ιταλικό στιλ, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει τη μοναδικότητα του προορισμού.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 119 – ιδιαίτερα επιπλωμένα – δωμάτια, που προσφέρουν στους επισκέπτες μοντέρνο και πολυτελές Ιταλικό design, με πινελιές Κινεζικής παράδοσης, και τεχνολογία υψηλών προδιαγραφών. Από τη μαρμάρινη μπανιέρα, μέχρι τα μοναδικά χερούλια πόρτας, κάθε στοιχείο αποτελείται από τα καλύτερα υλικά. Αντιθετικές χρωματικές παλέτες με μπρονζέ αποχρώσεις και λαμπερό ιταλικό μάρμαρο, συνδυάζονται με χρώματα εμπνευσμένα από το φυσικό περιβάλλον.

Bulgary

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου  βιώνουν την εμπειρία του προορισμού, μέσω της ενσωμάτωσης της κουλτούρας στο Design.

Η συνέπεια της Bulgari στον πολυτελή τρόπο ζωής είναι εμφανής στο σχεδιασμό, στις ανέσεις και στις υπηρεσίες που προσφέρει το ξενοδοχείο.

Οι μοναδικά σχεδιασμένοι πολυέλαιοι από γυαλί μουράνο, οι επενδεδυμένες καρέκλες και κολόνες με σκούρο δέρμα, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο του εστιατορίου, έχουν επιμεληθεί για να εξασφαλίσουν μία μοναδική εμπειρία εστίασης.

Bulgary

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide Autumn 2019!

Διαβάστε εδώ το τεύχος!