Αυτό το συναρπαστικό έργο είναι ένα boutique θέρετρο 53 δωματίων στην περιοχή AI Muraijah, στην καρδιά του Sharjah Heritage project.

Προκειμένου να δώσουν στους επισκέπτες την αληθινή αίσθηση της κληρονομιάς της ανάπτυξης, τα δωμάτια διατηρούνται σύμφωνα με τις συγκεκριμένες αναλογίες των παλαιών σπιτιών του χωριού – που διέπονται από τη διαθεσιμότητα δομικών ξυλείας – με περιορισμένα ανοίγματα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τις οροφές ξυλείας. Χαμηλό ενσωματωμένο καθιστικό έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στα δωμάτια μαζί με εσοχές για την προβολή αντικειμένων. Οι εξωτερικοί τοίχοι διατηρήθηκαν παχύτεροι από το συνηθισμένο για να τα φιλοξενήσουν.

Σύμφωνα με την ομοιογενή φύση των παραδοσιακών κτιρίων, τα υλικά φινιρίσματος διατηρούνται σε ένα ορισμένο χρώμα και φινίρισμα με τις τραχύτερες υφές να συνδυάζονται σε ένα πιο ομαλό και πιο πολυτελές φινίρισμα για τους εσωτερικούς χώρους. Αυτό επιτρέπει στο θέρετρο να μοιάζει να ανήκει στο υπάρχον αστικό πλαίσιο, διατηρώντας παράλληλα την πολυτέλεια και τις προσδοκίες ενός πολυτελούς ακινήτου.

Κάθε συγκρότημα κατοικιών περιέχει δέκα δωμάτια που βρίσκονται γύρω από μια μικρή αυλή. Οι σύνδεσμοι μεταξύ αυτών των τετραγώνων και του κεντρικού κτηρίου, που στεγάζουν όλη την ημέρα το φαγητό, το σπα και την πισίνα, πραγματοποιούνται μέσω των δημόσιων δρόμων στο ισόγειο ή μέσω συνδεδεμένων διαδρόμων στον πρώτο όροφο.

Η προσέγγιση εσωτερικού σχεδιασμού χωρίστηκε σε δύο ξεχωριστές ενότητες, ανάλογα με το αν τα δωμάτια αποτελούν μέρος των ιστορικών ανακαινισμένων κτιρίων ή μέρος των νέων παρεμβολών.

Στα παλιά δωμάτια έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακές οροφές με γύψινο γείσο, καθώς και ξύλινα παντζούρια και πόρτες. Στα νέα δωμάτια, τα φινιρίσματα είναι λίγο πιο εκλεπτυσμένα και περικόπτονται για να δημιουργήσουν κάτι παραπάνω από μια σύγχρονη λήψη των παραδοσιακών υλικών.

Οι χρωματισμένοι τοίχοι από σοβά επιστρώνονται με διακοσμητικές γυψοσανίδες και γείσα και τα γυαλισμένα δάπεδα από μπετόν που αναπαράγουν το παραδοσιακό πήλινο δάπεδο παρέχουν ένα ομαλό ομοιογενές φινίρισμα.

Τα κομμάτια της έκθεσης περιλαμβάνουν χειροποίητα διακοσμητικά έπιπλα από ξύλο, όπως κρεβάτια με ουρανό και διακοσμητικούς κορμούς και κάθε δωμάτιο διαθέτει προσεκτικά επιλεγμένα παραδοσιακά υφάσματα, μοτίβα και στολίδια. Ο φωτισμός είναι διακριτικός και στοχεύει στην αναδημιουργία της ατμόσφαιρας του παλιού χωριού, αντί να φωτίζει απλώς την ανάπτυξη.