Το νέο ξενοδοχείο αποτελεί μια μοναδική προσθήκη με παιχνιδιάρικο και τολμηρό τόνο στην έντονη πολιτιστική σκηνή της Μελβούρνης, τη μόδα και το φαγητό.

Το W Hotels Worldwide, μέλος της Marriott International, άνοιξε σήμερα τις πόρτες του πρώτου πολυτελούς ξενοδοχείου τρόπου ζωής της Μελβούρνης – W Melbourne – στο 408 Flinders Lane.

Στην καρδιά μιας εκλεκτικής περιοχής φαγητού και σύγχρονης αισθητικής και μόδας, το W Melbourne ζωντανεύει την εικονική κουλτούρα της κοινότητας και την αναδυόμενη μουσική σκηνή. Εμπνευσμένο από τις αντιθέσεις της πόλης, το ξενοδοχείο αποκαλύπτεται αργά στους επισκέπτες καθώς οι επισκέπτες “ξεφλουδίζουν” τα στρώματα για να ανακαλύψουν τη μοναδική προσωπικότητα κάθε χώρου.

 

Η αυστραλιανή εταιρεία αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού εσωτερικών χώρων Hachem ζωντανεύει την καινοτομία και την αφήγηση ιστοριών μέσω της υποβλητικής προσέγγισής τους στη Μελβούρνη. Με βάση τον διαφορετικό και αντίθετο χαρακτήρα της πόλης, η σχεδιαστική έμπνευση του W Melbourne μεταφράζεται σε σύντομο χρονογράφημα των δρόμων της Μελβούρνης, επιτρέποντας στους επισκέπτες να ανακαλύψουν το δυναμικό παρελθόν της πόλης από τα παρασκήνια.

Κατά την άφιξή τους, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τους εμβληματικούς δρόμους της γειτονιάς, που είναι διάσημοι για την γκράφιτι τέχνη του δρόμου και τους εκπληκτικούς, εκλεκτικούς χαρακτήρες. Τα βικτοριανά πλακάκια από μασίφ ξύλο συνδέουν το σαλόνι με το διάδρομο, θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού χώρου, όπου το Welcome Desk είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες. Μια τεράστια εγκατάσταση τέχνης από τον ντόπιο ζωγράφο και ψηφιακό καλλιτέχνη Rus Kitchin βυθίζει τους θεατές σε έναν θόλο αυστραλιανής χλωρίδας και πανίδας που μεγαλώνει πάνω από το φημισμένο Hosier Lane. Το φωτιζόμενο γυαλί και το ξύλο της εισόδου Flinders Lane έρχονται σε αντίθεση με τις σκιές του φουαγιέ του ξενοδοχείου.

Το W Melbourne διαθέτει 294 πολυτελή καλαίσθητα δωμάτια και 29 σουίτες, με λεπτομέρειες σχεδιασμού επιμελημένες για να αντανακλούν τη συναρπαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μελβούρνης. Τα δωμάτια της κατηγορίας Wonderful, Fabulous και Mega είναι εμπνευσμένα από τα γειτονικά περίπτερα εφημερίδων στον δρόμο που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1960. Κάθε δωμάτιο διαθέτει παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή με εκπληκτική θέα στον ορίζοντα. Τα δωμάτια Marvelous διαθέτουν ένα ζωντανό γραφικό τοίχου είτε μια νεράιδα, είτε ένα πουλί που προέρχεται από την Αυστραλία, τραβώντας ένα στρώμα υφάσματος για να αποκαλύψει μια πολύχρωμη σκηνή της Μελβούρνης. Το γραφικό αποτίει φόρο τιμής στις ρίζες της πόλης ως κόμβος μόδας, με το Flinders Lane στο κέντρο του εμπορίου κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Η σουίτα Extreme Wow 175 τετραγωνικών μέτρων (η μοντέρνα ερμηνεία της παραδοσιακής προεδρικής σουίτας του W Hotels), βρίσκεται στον ψηλότερο όροφο του ξενοδοχείου, στον 15ο όροφο και διαθέτει μεγάλο μπαλκόνι με εκτεταμένη θέα στον ποταμό Yarra και διαδραστικό μουσικό σταθμό – μια νέα απόδοση ενός παλιού jukebox.