Το Luxury Collection Hotels & Resorts, μέλος της Marriott International, ανακοίνωσε το άνοιγμα του Matild Palace, ενός ξενοδοχείου Luxury Collection στη Βουδαπέστη. Ανήκει στο Özyer Group, αυτό το εμβληματικό άνοιγμα σηματοδοτεί το ντεμπούτο της The Luxury Collection στην Ουγγαρία. Το Matild Palace, που έχει αναφερθεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, έχει υποστεί μια σχολαστική πενταετή μεταμόρφωση με επικεφαλής τη βραβευμένη σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Μαρία Βαφειάδη και τους φημισμένους ντόπιους αρχιτέκτονες Péter Dajka και Puhl Antal για να δημιουργήσουν ένα πολυτελές ξενοδοχείο 130 δωματίων.

Στο τιμόνι του σχεδιασμού των εσωτερικών χώρων, η Μαρία Βαφειάδη, ιδρυτής του MKV Design, εξασφάλισε ότι το επόμενο κεφάλαιο του κτηρίου θα τιμούσε την ουγγρική κληρονομιά του με εκπληκτική διακόσμηση που αντικατοπτρίζει την αξιοσημείωτη τοποθεσία του ξενοδοχείου στην καρδιά της Βουδαπέστης, σε απόσταση αναπνοής από τον Δούναβη. Ο θεαματικός σχεδιασμός τιμά το φημισμένο παρελθόν του κτηρίου ως έναν ακμάζοντα κοινωνικό προορισμό στην πόλη, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια μοντέρνα κομψή ατμόσφαιρα για τους απαιτητικούς ντόπιους και τους παγκόσμιους εξερευνητές για τη δημιουργία διαρκών, πολύτιμων αναμνήσεων.

   

Το Matild Palace προσφέρει μια εξαιρετική επιλογή από 111 κομψά εξοπλισμένα δωμάτια και 19 σουίτες, με πολλά να προσφέρουν εκπληκτική θέα στην πόλη ή στον ποταμό Δούναβη. Οι τέσσερις κατηγορίες δωματίων εμπνέονται από τον πλούσιο τρόπο ζωής του The Duchess και τη Βουδαπέστη στις αρχές του 20ού αιώνα. Κάθε υπνοδωμάτιο έχει ύψος άνω των τεσσάρων μέτρων και γιορτάζει την ουγγρική κουλτούρα σε όλο τον κόσμο με όμορφα χειροποίητα κεφαλάρια, παραδοσιακά παρκέ δάπεδα με ψάρια και πολυτελή μπάνια σε στιλ σπα εμπνευσμένα από τα εμβληματικά ιαματικά λουτρά της Ουγγαρίας. Μια στοχαστική χρωματική παλέτα από κιρκίρι, πράσινο, χρυσό και χαλκό διακοσμεί τα δωμάτια, αντανακλώντας τις αποχρώσεις του εικονικού τοπίου στη Βουδαπέστη. Το ξενοδοχείο προσφέρει πολλά συνδεόμενα οικογενειακά δωμάτια για διαλείμματα πολλών γενεών στην πόλη.

Για μια πραγματικά μοναδική διαμονή, το Loft Guestrooms, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του καταλύματος, προσφέρει απεριόριστη θέα είτε στην πόλη είτε στον ποταμό Δούναβη μέσα από μεγάλα, κεκλιμένα παράθυρα. Ο εκλεκτικός συνδυασμός σύγχρονου design με πολύχρωμα έπιπλα και έργα τέχνης αιχμαλωτίζει το βλέμμα και είναι ένα νεύμα στους καλλιτέχνες φίλους της Δούκισσας που συνήθιζαν να βρίσκονται συχνά στο παλάτι.