της Νίκης Παπάζογλου, insider.gr*

Επέκταση στην Πορτογαλία σχεδιάζει ο όμιλος Sani Ikos μετά την επιτυχημένη «απόβαση» που έκανε στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Μαρμπέγια της Ανδαλουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, ο όμιλος Ανδρέα Ανδρεάδη, Oaktree Capital, Goldman Sachs και Hermes GPE βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων (με τράπεζες και ιδιοκτήτη) στην περιοχή Αλγκάρβε της Νότιας Πορτογαλίας για μια νέα μονάδα IKOS/SANI στη φιλοσοφία του υπερπολυτελούς All inclusive.

Ikos Andalusia, Ισπανία

Ωστόσο δεν αποκλείει και την περαιτέρω επέκταση στην αγορά της Ισπανίας αφού οι συνθήκες είναι ευνοϊκές αν ληφθεί υπόψη ότι ποσοστό 75% του ξενοδοχειακού ισπανικού «στοκ» χρήζει ανακαίνισης, δηλαδή υπάρχει τεράστιο έλλειμμα σε υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από την αγορά του ξενοδοχείου Costa del Sol Princess στην Μαρμπέγια, στελέχη του ομίλου διευκρίνιζαν ότι «δεν θα είναι η τελευταία τέτοια κίνηση» που κάνει η νεοσύστατη εταιρεία Ikos International SCA, με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία έχει την ίδια σχεδόν μετοχική σύνθεση με την LBRI SARL, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια των πέντε Sani Resort και των τεσσάρων Ikos Resorts στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι την διοίκηση της Ikos International ασκούν από κοινού οι κ. Ανδρέας Ανδρεάδης και Μάθιου Γκουίλεμιν, οι οποίοι «τρέχουν» και τα άλλα εννέα ξενοδοχεία, ενώ στο μετοχικό σχήμα της δεν συμμετέχει ο Σταύρος Ανδρεάδης, που παραμένει βέβαια πρόεδρος και μέτοχος της εταιρείας που ελέγχει τις εννέα προϋπάρχουσες μονάδες.

Στο υπερπολυτελές Ikos Andalusia, δυναμικότητας περίπου 400 δωματίων και σουιτών η ανακαίνιση έχει ήδη ξεκινήσει με ορίζοντα λειτουργίας τον Μάιο του 2020.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: insider.gr