Η Hyatt Hotels Corporation ανακοίνωσε αύξηση στις προοπτικές ανάπτυξης των δωματίων 2021 και ολοκλήρωση δύο συναλλαγών στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης κεφαλαιακής της στρατηγικής.

Οι λεπτομέρειες έχουν ως εξής:

  • Στις 4 Ιουνίου 2021, συνεργάτης της Hyatt και η Service Properties Trust κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με 22 ξενοδοχεία Hyatt Place στις ΗΠΑ που ανήκουν σε θυγατρικές της SVC. Σύμφωνα με τους όρους της τροποποιημένης συμφωνίας που ισχύει από την 1η Απριλίου 2021, η Hyatt θα συνεχίσει να διαχειρίζεται 17 από τα 22 ξενοδοχεία Hyatt Place που ανήκουν σε θυγατρικές της SVC για 10ετή θητεία. Ως αποτέλεσμα της τροποποιημένης συμφωνίας, η Hyatt αυξάνει τις προοπτικές ανάπτυξης δωματίων για το 2021 σε περίπου 6,0%, από την προηγούμενη προσδοκία 5,0%.
  • Στις 4 Ιουνίου 2021, συνεργάτης της Hyatt πούλησε το Hyatt Regency Lost Pines Resort and Spa 490 δωματίων κοντά στο Ώστιν του Τέξας για περίπου 275 εκατομμύρια δολάρια σε ένα μη συνδεδεμένο τρίτο μέρος και συνήψε μακροπρόθεσμη συμφωνία διαχείρισης του ακινήτου κατά την πώληση. Ο ιδιοκτήτης αναμένει ενίσχυση και επέκταση αυτού του μοναδικού προορισμού θέρετρου που βρίσκεται σε 405 στρέμματα κατά μήκος των όχθων του ποταμού Κολοράντο.
  • Στις 3 Ιουνίου 2021, μια θυγατρική της Hyatt εξαγόρασε το 59 δωματίων Ventana Big Sur, ένα Alila Resort, που βρίσκεται στο Big Sur της Καλιφόρνια για περίπου 148 εκατομμύρια δολάρια, εξασφαλίζοντας τη μακροπρόθεσμη παρουσία της εταιρείας σε έναν ιδιαίτερα περιζήτητο προορισμό. Το θέρετρο, που βρίσκεται σε έκταση 162 στρεμμάτων σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς αναψυχής του κόσμου, περιλαμβάνει επίσης 63 ξεχωριστούς χώρους κατασκήνωσης και 15 καμπίνες σκηνών και είναι ένα από τα τρία θέρετρα Alila παγκόσμιας κλάσης που λειτουργούν στην Καλιφόρνια. Το θέρετρο βρίσκεται σε καλή θέση για να θεωρηθεί μέρος της κεφαλαιακής στρατηγικής της Hyatt και η Hyatt σκοπεύει να στραφεί στην αξιολόγηση της πώλησης αυτού του περιουσιακού στοιχείου διατηρώντας παράλληλα μια μακροπρόθεσμη συμφωνία διαχείρισης.

Με την ολοκλήρωση και των δύο συναλλαγών περιουσιακών στοιχείων σε ελκυστικές τιμές, η Hyatt παραμένει σε καλό δρόμο για την πραγματοποίηση καθαρών εσόδων από την πώληση ακινήτων ύψους περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως τον Μάρτιο του 2022 ως μέρος της κεφαλαιακής της στρατηγικής που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2019. Μέχρι σήμερα και συμπεριλαμβανομένου του καθαρού ποσοστού εσόδων από τις προαναφερθείσες συναλλαγές, η Εταιρεία έχει πραγματοποιήσει καθαρά έσοδα περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ συνεχίζει να επεκτείνει τη διαχείριση και τη δικαιοδοσία της. Εκτός από τη μείωση των κερδών από ιδιόκτητα και μισθωμένα ξενοδοχεία, η Hyatt έχει επεκτείνει τη βάση διαχειριζόμενης και franchise ιδιοκτησίας της κατά περίπου 150 ξενοδοχεία, ή κατά 18%, από τον Μάρτιο του 2019 έως τον Μάιο του 2021 που θα οδηγήσει σε αύξηση του ποσοστού των εσόδων από τη διαχείριση και την franchising δραστηριότητα.