Βάλτε στην άκρη τις τυποποιημένες φόρμες και μετατρέψτε τις εκδηλώσεις σας σε εμπειρίες, που αξίζει κανείς να ζήσει.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…
Αλλάξτε τα δεδομένα και αρχίστε την εκδήλωσή σας με ένα πρωτότυπο και ελκυστικό τρόπο, που θα μείνει στους συμμετέχοντες αξέχαστος. Για παράδειγμα, αντί να ξεκινήσετε την ημέρα του συνεδρίου με το κλασικό καφεδάκι έξω από τη συνεδριακή αίθουσα, διοργανώστε ένα αναζωογονητικό μάθημα yoga και ξεκινήστε την ημέρα με ενέργεια και ενθουσιασμό. Αντίστοιχα, μπορείτε να κλείσετε το συνέδριο με ένα γαστρονομικό ταξίδι στην τοπική gourmet κουζίνα.

Δούναι και λαβείν…
Παιχνίδια, εκπλήξεις και δωράκια μπορούν να απογειώσουν την εκδήλωσή σας, κερδίζοντας την αμέριστη προσοχή του κοινού. Όλοι μας χαιρόμαστε σαν μικρά παιδά, όταν λαμβάνουμε ένα δωράκι – ακόμη και μικρής αξίας – γι’αυτό και αν θέλετε το κοινό σας πιο ενεργητικό και συμμετοχικό, ανταμείψτε το αναλόγως. Μπορείτε, για παράδειγμα, να χαρίσετε δωράκια σε όσους συμμετείχαν στην ηλεκτρονική σας ψηφοφορία -μέσω του κινητού τους τηλεφώνου- ή έκαναν ερωτήσεις στους ομιλητές.

Η φύση μας καλεί…
Η διεξαγωγή ενός συνεδρίου σε εξωτερικό χώρο βγάζει τους συμμετέχοντες από τη ρουτίνα ενός “παραδοσιακού” συνεδρίου και ευνοεί το κλίμα για δημιουργική σκέψη και ενεργό συμμετοχή.

Κλείνοντας, η πρόβλεψη των αναγκών, των αντιδράσεων και των ενεργειών ενός αστάθμητου παράγοντα, όπως το κοινό, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις του διοργανωτή και σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Όμως όσο δύσκολο και αν είναι το κοινό, άλλο τόσο δημιουργικός μπορεί να γίνει και ο επαγγελματίας διοργανωτής, για να το κερδίσει.

Αναμφίβολα, στη δημιουργική σκέψη – και μάλιστα ενός επαγγελματία διοργανωτή εκδηλώσεων – δεν υπάρχει όριο, εκτός από αυτό που θέτει ο προϋπολογισμός. Μία, όμως, εναλλακτική λύση, που θα αναβαθμίσει την εκδήλωσή σας, δεν σημαίνει απαραίτητα, ότι θα αυξήσει και το budget σας, αντιθέτως μπορεί να δώσει επιπλέον αξία στην εκδήλωση, χωρίς επιπλέον κόστος.