της Νίκης Παπάζογλου, insider.gr*

Την κυριαρχία του στο κέντρο της πρωτεύουσας επισφραγίζει πλέον ο όμιλος Λάμψα, ο οποίος πέρα από το έλεγχο των πολυτελών μονάδων Μεγαλη Βρετανία και King George φέρνει στη χώρα ένα ακόμα luxury brand, το ΜGallery, στο νέο King’s Palace.

Συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2018 ο ξενοδοχειακός όμιλος θα ξεκινήσει την συνεργασία του με την Accor Hotels για την μακροχρόνια μίσθωση του ιστορικού ξενοδοχείου King’s Palace, ιδιοκτησίας του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων Α.Τ.Ε.», στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε.», η Λάμψα προχώρησε σε συμφωνία με τον διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο Accor Hotels, για την ανάληψη της διαχείρισης του ξενοδοχείου, με την εμπορική επωνυμία MGallery. Η σύμβαση έχει διάρκεια 25 ετών και περιλαμβάνει βασική αμοιβή διαχείρισης επί των εσόδων και αμοιβή επίτευξης στόχων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Λάμψα τον Δεκέμβριο του 2017 εκμίσθωσε το 9όροφο King’s Palace για 30 έτη από το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων ΑΤΕ, με ετήσιο μίσθωμα 1,2 εκατ. ευρώ και μάλιστα προσαυξημένο κατά 25%εφόσον ο τζίρος υπερβεί τα 9 εκατ. ευρώ. Όπως είχε διευκρινιστεί κατά την ανακοίνωση της εκμίσθωσης η επένδυση για την ανακατασκευή ανακαίνιση του ακινήτου θα απορροφήσει περί τα 20 εκατ. ευρώ. Το νέο ξενοδοχείο θα είναι επιπέδου πέντε αστέρων, θα περιλαμβάνει 175-195 δωμάτια και σουίτες.Η επαναλειτουργία του King’s Palace αλλάζει τα δεδομένα στην κεντρική πλατεία των Αθηνών αφού μετά από χρόνια προστίθεται μια μονάδα πολυτελείας στην πάνω πλευρά της πλατείας διαμορφώνοντας έναν ισχυρότατο πυρήνα για τον Όμιλο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: insider.gr