Η ιδιοκτήτρια εταιρία του Ξενοδοχείου Golden Age of Athens, Αφοί Σ. Γιαμά Α.Ε., αποφάσισε και σχεδίασε την ολική ανακαίνιση των 122 δωματίων και σουιτών με πολύ ξεκάθαρους και συγκεκριμένους στόχους, όπως την καλή ηχομόνωση και το Concept Minimal design, τόσο των δωματίων, όσο και των μπάνιων. Βρήκε ανταπόκριση στην κατασκευάστρια εταιρία Φως Εφαρμογές Α.Ε. και το 2018 υλοποιήθηκε η ανακαίνιση με μεγάλη επιτυχία.

golden age

Το έργο πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την εξασφάλιση της υψηλής αισθητικής σε συνδυασμό με τη βέλτιστη λειτουργικότητα των χώρων, καθώς και την επιλογή ποιοτικών υλικών και πρωτοποριακών μεθόδων εφαρμογής τους, που θα διασφαλίζουν την μακροχρόνια και αξιόπιστη λειτουργία, με την ελάχιστη δυνατή συντήρηση και την άμεση προσβασιμότητα στην ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση των δωματίων.

golden age golden age

Τεχνική πρόκληση για την κατασκευή ήταν η εξασφάλιση υψηλής ακουστικής άνεσης, με την εφαρμογή κατάλληλων ηχομονωτικών υλικών και την ελάχιστη δυνατή απομείωση του καθαρού εμβαδού των δωματίων. Η λύση που εφαρμόστηκε είναι το σύστημα ηχομόνωσης Placo Phonique Renomince, το οποίο καλύπτει τις διεθνείς προδιαγραφές ηχομόνωσης, εισάγοντας μονομερώς τα υλικά κατασκευής από τη χώρα παραγωγής τους. Παράλληλα τοποθετήθηκαν θύρες εισόδου εισαγωγής μας από το εξωτερικό με πιστοποιητικά ηχομόνωσης και πυραντίστασης. Επίσης, οι υπάρχουσες μεσοτοιχίες από οπτοπλινθοδομή, που διαχωρίζουν τα λουτρά των δωματίων αποξηλώθηκαν, και στη θέση τους κατασκευάσθηκε ηχομονωτική κατασκευή με επένδυση γυψοσανίδας, από ανεξάρτητους μεταξύ τους μεταλλικούς σκελετούς, εντός των οποίων ενσωματώθηκε η υδραυλική εγκατάσταση των λουτρών.

golden age

Πρωτοποριακή τεχνική εφαρμόστηκε για την αντικατάσταση της ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάσταση των δωματίων. Αφού προηγήθηκε λεπτομερής αποτύπωση των δωματίων, οι νέες ηλεκτρικές καλωδιώσεις και υδραυλικές σωληνώσεις ήρθαν προκατασκευασμένες στο έργο με προδιαστασιολογημένα μεγέθη. Η τυποποίηση της εγκατάστασης προσέφερε εξοικονόμηση χρόνου κατασκευής και άριστη εφαρμογή στο έργο.

Για τον εργονομικό σχεδιασμό των δωματίων, ο φωτισμός πραγματοποιείται με περιμετρικό κρυφό φωτισμό από ταινία led, η οποία είναι ενσωματωμένη σε ειδικό γύψινο προφίλ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα χρήσης νυχτερινού φωτισμού χαμηλής έντασης.

golden age golden age

Στο χώρο των δωματίων έχει τοποθετηθεί βινυλικό δάπεδο (pvc) με επιφάνεια απομίμησης ξύλου, το οποίο φέρει πιστοποιητικά καταλληλότητας και ειδική επίστρωση με αντιμικροβιακή προστασία.

Για την επένδυση των τοίχων και του δαπέδου στο χώρο των λουτρών, επιλέχθηκε η τοποθέτηση πλακιδίων ορθογωνίων διαστάσεων 3,00 μέτρα Χ 1,00 μέτρο και πάχους 3 χιλιοστών του μέτρου, με στόχο την αίσθηση της μονολιθικότητας της επιφάνειας και την ελαχιστοποίηση των αρμών διαστολής. Με τα ίδια πλακάκια έχει επενδυθεί και ο πάγκος του νιπτήρα.

golden age

Οι οροφές στα λουτρά είναι διακοσμημένες με ειδική επίστρωση (πατητή τσιμεντοκονία), ενώ φέρουν κρυφό φωτισμό με αναιρούμενες εσοχές ορθογωνικών διαστάσεων επενδεδυμένες με ειδικά πάνελ και σύστημα ταχείας απομάκρυνσης των υδρατμών με φυσική ροή. Οι αφαιρούμενες επιφάνειες παρέχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση των δωματίων.

Οι ντουζιέρες στα λουτρά έχουν σχεδιαστεί και προκατασκευαστεί από πολυεστερική ρητίνη με βάση τυποποιημένο πρότυπο, ώστε να εξασφαλίζουν απόλυτη εφαρμογή και στεγανότητα, ενώ διαχωρίζονται με σταθερές κρυστάλλινες επιφάνειες, χωρίς μεταλλικά περιμετρικά στηρίγματα, ώστε να παρέχουν την αίσθηση της ευρυχωρίας και ομοιογένειας.

golden age

Τα ξύλινα έπιπλα και οι ξύλινες επενδύσεις στα δωμάτια κατασκευάσθηκαν από φυσική ξυλεία δρυός και HPL, ενώ φέρουν την ίδια απόχρωση με σκοπό την χρωματική ομοιογένεια.

Στους διαδρόμους του ξενοδοχείου, απολωλάθηκαν οι υπάρχουσες παλιές ταπετσαρίες και πραγματοποιήθηκε νέο ενισχυμένο επίχρισμα. Σε όλες τις κάθετες ακμές στους διαδρόμους, καθώς και στα σημεία τομής των κάθετων και οριζόντιων επιφανειών (σοβατεπί), τοποθετήθηκαν ειδικά μεταλλικά προφίλ για την αποφυγή τυχαίων χτυπημάτων. Στα δάπεδα των διαδρόμων τοποθετήθηκε νέα μοκέτα και οι επιφάνειες των τοίχων επενδύθηκαν με νέα ταπετσαρία.

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide Spring 2019!

Διαβάστε εδώ το τεύχος