Το Euphoria Retreat, το πρώτο ολιστικό wellbeing destination spa στην Ελλάδα και δημιούργημα της  Μαρίνας Εφραίμογλου, ανήκει στα καλύτερα κέντρα ευεξίας του κόσμου, ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, καταφέρνοντας να αποσπάσει διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η επένδυση κατάφερε να διακριθεί με έξι βραβεία παγκόσμιας φήμης, τόσο από το χώρο της φιλοξενίας, όσο και από το χώρο της ευεξίας, της αρχιτεκτονικής και του design.

Συγκεκριμένα, το Euphoria Retreat πρόσφατα διακρίθηκε με τους παρακάτω τίτλους:

  • Ως το καλύτερο ‘Spoiling Spa’, στα ετήσια ξενοδοχειακά βραβεία του γνωστού, στον χώρο της luxury φιλοξενίας, online ταξιδιωτικού γραφείου, “Mr. & Mrs. Smith” (Οκτώβριος 2019).
  • Ως ένα από τα 30 καλύτερα Destination Spa Resorts στον κόσμο, από τα Conde Nast Traveler Reader’s Choice Awards 2019, σύμφωνα με τη γνώμη του κοινού. Αξίζει να σημειωθεί πως το Euphoria Retreat κατάφερε με την ψήφο του κόσμου, να μπει στη λίστα αυτή και να σταθεί δίπλα στα μεγαλύτερα και πιο καθιερωμένα destination spas σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως το Golden Door, το Miraval, το Six Senses, το Lefay, κα. (Οκτώβριος 2019).
  • Βραβεύτηκε στην κατηγορία Leisure and wellness interior των Dezeen Awards 2019 που αφορούν interior design (Οκτώβριος 2019).
  • Απέσπασε επίσης βραβείο από τα Big Sleep Awards 2019, τα οποία διοργανώνει το National Geographic Traveller, στην κατηγορία ‘Wellness Wonder’ (Αύγουστος 2019).
  • Βραβεύτηκε ως το καλύτερο Luxury Spa Retreat στην Ελλάδα, στα World Luxury Spa Awards 2019, που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο (Ιούλιος 2019).
  • Το Euphoria Spa διακρίθηκε ως η πρώτη επιλογή του κοινού στην κατηγορία Hospitality – Health Care & Wellness, στα βραβεία αρχιτεκτονικής και design Architizer A+A 2019 (Ιούλιος 2019).

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Global Wellness Institute (2017), η συνολική αξία της παγκόσμιας οικονομίας η οποία βασίζεται στον τομέα της ευεξίας και η οποία περιλαμβάνει 10 βασικές κατηγορίες, ανέρχεται στα 4.2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το Euphoria Retreat απευθύνεται κυρίως στο κοινό των SPA goers που αναζητά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης, αλλά και στην άμβλυνση της εποχικότητας. Παράλληλα εμπλουτίζει την γκάμα των τουριστικών υπηρεσιών και εμπειριών που προσφέρονται στους επισκέπτες, κάτι που ανοίγει νέους ορίζοντες στον εναλλακτικό τουρισμό στην Ελλάδα. Επιπλέον, υλοποιεί εκτεταμένες ενέργειες προβολής στο εξωτερικό, ενισχύοντας την προβολή του Μυστρά, της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής στις διεθνείς αγορές. 

Συγκεκριμένα, το Euphoria Retreat έχει σαν στόχο να μυήσει τους επισκέπτες του στον κόσμο της ολιστικής ευζωίας, προσφέροντας υπηρεσίες φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών και προσωποποιημένα προγράμματα ευεξίας και spa. Τόσο η διεύθυνση όσο και το προσωπικό θέτουν τον επισκέπτη στο επίκεντρο της προσοχής τους, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαίτερες ανάγκες και προτιμήσεις του.

Η εμπνεύστρια και ιδιοκτήτρια του Euphoria Retreat, κα. Μαρίνα Εφραίμογλου αναφέρει:

«Όταν αποφάσισα να δημιουργήσω το Euphoria Retreat, πριν από περίπου δέκα χρόνια, με στόχο να βοηθήσω τους ανθρώπους να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι στον κόσμο της ευεξίας, ποτέ δεν φαντάστηκα πως θα κατάφερνε το όνειρό μου να φτάσει τόσο ψηλά και να γίνει κέντρο συνάντησης και αναφοράς στο χώρο του wellness. Σήμερα βλέπω τους κόπους μου, αλλά και τους κόπους όλων όσων με στήριξαν σε αυτή μου την απόφαση, να κάνουν το γύρο του κόσμου και να αναγνωρίζονται δίπλα σε μεγάλα ονόματα του κλάδου. Αυτό από μόνο του αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευση και τη μεγαλύτερη ηθική νίκη που θα μπορούσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου να κατακτήσουμε. 

Εντυπωσιακή ήταν και η στήριξη που είχαμε από Έλληνες επισκέπτες, οι οποίοι ήρθαν να μας γνωρίσουν, αγκάλιασαν την ιδέα μας και παρέμειναν πιστοί στις υπηρεσίες μας επιλέγοντάς μας ξανά και ξανά. Το να κρατήσουμε το κοινό αυτό κοντά μας, αποτελεί όχι απλώς μια πρόκληση για εμάς, αλλά και μια υπόσχεση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, μέσα από δομημένες ενέργειες και στρατηγικές συνεργασίες. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς».