*της Αγγελικής Αμπελιώτη

Στο κέντρο της κοσμοπολίτικης περιοχής Φηρά, στην Σαντορίνη άνοιξε τις πύλες της η luxury villa “Emfasis”, που συνδυάζει με ευφάνταστο τρόπο τα παραδοσιακά στοιχεία του νησιού με το σύγχρονο σχεδιασμό.

Κοινός στόχος αποτέλεσε για τους ιδιοκτήτες και την υπεύθυνη αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Αγγελική Αμπελιώτη, επικεφαλής του γραφείου Smart Interiors, η δημιουργία ενός καταλύματος, που να προσφέρει άνεση, πολυτέλεια και -το κυριότερο- να έχει στοιχεία που να το κάνουν να διαφέρει και να είναι εύκολα αναγνωρίσιμο.

Το κατάλυμα εκτείνεται σε δυο ορόφους. Στον πρώτο όροφο είναι το καθιστικό (που μπορεί εύκολα να μεταμορφωθεί σε δεύτερο υπνοδωμάτιο και να φιλοξενήσει δυο άτομα ακόμη), η κουζίνα και το πρώτο λουτρό. Στον δεύτερο όροφο είναι το master υπνοδωμάτιο με θέα το ηφαίστειο, που διαθέτει λουτρό,
καθώς και τζακούζι στο μπαλκόνι.

Επιλέχθηκε μια χρωματική διαφοροποίηση μεταξύ των δυο πατωμάτων. Στην τοιχοποιία κυριαρχεί το λευκό, που λειτουργεί ως φόντο. Στον λευκό αυτόν καμβά,
προστίθεται χρώμα σε σημαντικές διακοσμητικές εφαρμογές, καθώς επιλέχθηκαν αποχρώσεις του lime και του ροζ, στον 1ο και στον 2ο όροφο αντίστοιχα.

Επιλέχθηκαν πλακίδια στα λουτρά, υφάσματα και διακοσμητικά στους χώρους διημέρευσης με έντονα μοτίβα και χρώματα, που ισορροπούν μεταξύ ηρεμίας και
ζωντάνιας, μεταξύ της αυθεντικότητας του νησιού και την ανάγκη για σύγχρονη οπτική ματιά.

Ακόμη, την αίσθηση της άνεσης και της πολυτέλειας, προσδίδουν τα άνετα καθίσματα και τα λεπτεπίλεπτα τραπέζια που επιλέχθηκαν. Τις δυνατότητες χαλάρωσης συμπληρώνουν η ντουζιέρα στο λουτρό ορόφου, που μετατρέπεται σε χαμάμ, η ευρύχωρη μπανιέρα με υδρομασάζ, στο δεύτερο λουτρό, και τέλος, ιδιαίτερο κομμάτι αποτελεί το τζακούζι υδρομασάζ στον εξωτερικό χώρο.

Από τα μεγάλα ανοίγματα όλων των χώρων εισέρχεται φυσικό φως και προσφέρεται απρόσκοπτη θέα προς τον οικισμό, την θάλασσα και το ηφαίστειο. Ωστόσο, για να περιοριστεί η διάχυση του φωτός στο εσωτερικό, τις περιόδους με έντονη ηλιοφάνεια, επιλέχθηκαν ηλεκτρικά είδη σκίασης σε λιτή γραμμή.

Ο φωτισμός αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της σύνθεσης κάθε χώρου με, κυρίως, κρυφούς φωτισμούς και ορισμένα φωτιστικά σώματα σε αποχρώσεις ροζ
χρυσού, με διαφορετικές εντάσεις και ποιότητες το καθένα, ώστε να συντελούν στη δημιουργία ενός φιλικού και χαλαρού περιβάλλοντος.

Άρθρο από το Περιοδικό Hotel Design Magazine  No.29./ Τεύχος Spring – Summer 2021 / Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος:
www.hoteldesign.gr/hotel-design-news/hotel-design-magazine-and-guide-spring-summer-2021