Ο κλάδος των οικοδομικών κατασκευών τα τελευταία χρόνια είχε σημειώσει τεράστια πτώση λόγω της οικονομικής κρίσης, ωστόσο, λόγω του τουριστικού τομέα, που συνεχίζει να ανθίζει στην Ελλάδα, φαίνεται να σημειώνεται μια κάποιου είδους σταθερότητα.

κατασκευών

Σε αυτήν την σταθερότητα, και ενδεχόμενη αύξηση, των κατασκευών συμβάλουν, τόσο η πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, Airbnb, όσο και μεγάλα ξενοδοχεία. Αυτά, κυρίως μέσω των ανακαινίσεων προσπαθούν, να αναβαθμίσουν τα ήδη υπάρχοντα οικήματα, δίνοντας πολύ μικρές ανάσες στον χειμαζόμενο κλάδο με την πρόσληψη σε αρκετούς πολιτικούς μηχανικούς και άλλους επαγγελματίες του χάρου.

Μάλιστα, αυτό το γεγονός επιβεβαιώνεται και από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων επίπλωσης, οι οποίες έχουν αφιερώσει ειδικά τμήματα στα καταστήματά τους για τα σπίτια και την ανακαίνισή τους, ώστε να γίνουν ιδανικά για την ενοικίαση μέσω Airbnb.

Αντίστοιχα, πολλές εταιρίες και γραφεία αρχιτεκτονικής παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες, για ανακαινίσεις ξενοδοχείων, αλλά και οικημάτων, που υπάρχουν στην πλατφόρμα της Airbnb.