Το παραθαλάσσιο 5* ξενοδοχείο Ξενοδοχείο Lesante Blu (4.476 m2) απλώνεται σε 19 στρέμματα και βρίσκεται στη θέση Τραγάκι στη Ζάκυνθο, μια άκρως τουριστική περιοχή. Η μελέτη έγινε από το γραφείο αρχιτεκτονικής και design “Dedalo Progetti” και τον Γιάννη Κυρατσού.

Σ’ ένα οικόπεδο με ακανόνιστο σχήμα και έντονες κλίσεις, χωροθετούνται 5 κτίρια σε παράλληλες γραμμές και αμβλείες γωνίες για να προστατεύεται η ιδιωτικότητα και να παρέχεται απρόσκοπτη θέα προς την θάλασσα.

Το ύφος των κτιρίων προέκυψε από την παραθαλάσσια θέση τους. Η έμπνευση ήρθε από την πολυτέλεια των ιστιοφόρων με τις δυναμικές γραμμές, το κυρίαρχο λευκό και την φυσικότητα του ξύλου. Εσωτερικά η θέα προς την θάλασσα θυμίζει την αμεσότητα του πλοίου με αυτή.

Τα κτίρια έσπασαν τις συνηθισμένες φόρμες και θυμίζουν ένα μικρό στόλο. Τα μεγάλα αλουμινένια υαλοστάσια αφήνουν να απολαύσεις την θέα, ξύλινα deck ντύνουν τα μπαλκόνια και ξύλινες πέργκολες προσφέρουν διακριτική σκίαση.

Τα κτίρια λειτουργούν σε διακριτικές ενότητες.

Κατά την άφιξη ο επισκέπτης βρίσκεται σε ένα χώρο με άπλετο φυσικό φως ντυμένο στα λευκά και με ξύλινες επενδύσεις να τρέχουν σε όλους τους χώρους της reception, του εστιατόριου και του lounge bar.

Η χρήση καθρέπτη μειώνει τον όγκο από τις κολώνες. Λιτός χαρακτήρας και να γίνεται διάλογος με τις οργανικές φόρμες και την αυστηρή γεωμετρία .

Την ίδια φιλοσοφία ενστερνίζονται οι σουίτες και τα δωμάτια με λιτές γραμμές και πρωτοποριακό σχεδιασμό.

Λευκή παλέτα που αναδεικνύει καλύτερα τις υφές των στοιχείων που πλαισιώνει, ενώ η πλούσια χρήση ξύλου σε δάπεδα και τοίχους προσφέρει διακριτική πολυτέλεια.

Η απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα και η νοητή συνέχιση του μέσα έξω με την σύνδεση του πατώματος και deck χαρίζει στιγμές πολυτέλειας δίπλα στην ιδιωτική πισίνα και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ουδέτερα φωτεινά χρώματα να ξεκουράζουν το μάτι και μικρές εκρήξεις χρώματος προσδίδουν ιδιαίτερο χαραχτήρα σε κάθε δωμάτιο.

Μια καινοτόμα παρέμβαση ήταν και η ενσωμάτωση του μπάνιου με τον κυρίως χώρο της σουίτας/ δωματίου, σαν να υπάρχει ένα προσωπικό spa μέσα στο χώρο.

Η μοναδική αισθητική και το design εφαρμόζονται και στους χώρους χαλάρωσης και ευεξίας. Χρήση ψηφίδας και deck σε λευκό φόντο δένουν άψογα με το γαλάζιο του υδάτινου στοιχείου.

Απέραντο γαλάζιο και υδάτινα στοιχεία σε ένα πολυτελέστατο και ιδιαίτερο ξενοδοχείο 5* που απευθύνεται σε υψηλών απαιτήσεων επισκέπτες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Η εταιρία Dedalo progetti δραστηριοποιείται στο χώρο της αρχιτεκτονικής και του design από το 1997, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε επαγγελματικό και ιδιωτικό χώρο από την αρχική ιδέα μέχρι την υλοποίηση, δίνοντας έμφαση στην αισθητική, τη λειτουργικότητα, τον προϋπολογισμό κατασκευής και το ιδιαίτερο ύφος που πρέπει να χαρακτιρίζει το κάθε έργο.