του Στάθη Κουσουνή, kathimerini.gr*

Tέσσερα ξενοδοχεία προγραμματίζεται να κατασκευασθούν στη Μύκονο, στην Αμοργό και σε Ζάκυνθο, ενώ εγκρίθηκε η αλλαγή χρήσης κτιρίου στη Χερσόνησο Κρήτης για τη μετατροπή του σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος εξασφάλισε πρόσφατα άδεια για την ανέγερση ξενοδοχείου επιπλωμένων διαμερισμάτων 5 αστέρων στην περιοχή Ελιά της Μυκόνου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ξενοδοχείο θα διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εστιατόριο και spa. Η πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα θα ανεγερθεί σε έκταση 25,5 στρεμμάτων. Nα σημειωθεί ότι στη Μύκονο, και συγκεκριμένα στη γνωστή παραλία της Ψαρρού, κτίζεται αυτή την περίοδο και ένα εμπορικό κέντρο με την επωνυμία Nammos Mall, το οποίο θα διαθέτει επώνυμα καταστήματα. Οι ιδιοκτήτες του, πέραν της ελληνικής πελατείας, φιλοδοξούν να προσελκύσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον πλούσιων ξένων τουριστών που επισκέπτονται τη Μύκονο.

Eπίσης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου ενέκρινε πρόσφατα τους περιβαλλοντικούς όρους για την ανέγερση δύο ξενοδοχειακών μονάδων 5 αστέρων στη Ζάκυνθο. Το πρώτο ξενοδοχείο δυναμικότητας 100 κλινών με την επωνυμία Tartaruga’s Bay, ιδιοκτησίας της Ionian Gulf Α.Ε. Tουριστικών και Θαλάσσιων Επιχειρήσεων, θα κτισθεί σε έκταση 11,5 στρεμμάτων, ενώ σε έκταση 7,9 στρεμμάτων θα φιλοξενηθούν οι υποστηρικτικές δραστηριότητες της μονάδας. Το δεύτερο ξενοδοχείο δυναμικότητας 100 κλινών με την επωνυμία Tartaruga’s Cove, ιδιοκτησίας της Mediterranean Star Ανώνυμος Ξενοδοχειακή Τουριστική και Τεχνική Εταιρεία, θα κτισθεί σε έκταση 13,7 στρεμμάτων, ενώ σε έκταση 4 στρεμμάτων θα διαμορφωθούν οι υποστηρικτικές δραστηριότητες.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr