Αρχιτέκτονας: Νένη Σπάρτση 

Το Dolce Attica Riviera βρίσκεται στη Βραυρώνα, σε έναν κόλπο μεγάλης φυσικής ομορφιάς, με φόντο μια καταπράσινη πλαγιά. Το συγκρότημα αναπτύσσεται κατά μήκος της ακτής και είναι βασικά καλοκαιρινός προορισμός.

Η στρατηγική του θέση ανάμεσα στο κέντρο της Αθήνας και το αεροδρόμιο, εξαιρετικά βολική για επισκέψεις στα αξιοθέατα όλου του λεκανοπεδίου, αλλά και η δυνατότητα συνδυασμού συνεδριακού τουρισμού και παραθαλάσσιων διακοπών, το κάνει ιδανικό πόλο έλξης τουρισμού όλους τους μήνες του χρόνου.

Το υπάρχον κτίριο με τα τοξωτά πέτρινα ανοίγματα αλλά και η θέα μέσα από αυτά στη θάλασσα, παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή, σε εξοχικές βίλλες στην ιταλική Ριβιέρα. Αυτό αποτέλεσε και το βασικό concept της ανακαίνισης.

Η κεντρική ιδέα είναι μια εξοχική κατοικία στην Ιταλία της εποχής του μεσοπόλεμου, που ανακαινίζεται και εξοπλίζεται στη δεκαετία του 60 και μετατρέπεται σε κοσμικό θέρετρο.

Μεγάλη σχετικά μονάδα, με 346 δωμάτια και σουίτες, δυο εστιατόρια, beach bar, πισίνα εσωτερική και εξωτερική, και συνεδριακές αίθουσες δυναμικότητας 1700 ατόμων.

Στόχος, η αναβάθμιση του ξενοδοχείου από 4 σε 5 αστέρια, και η αλλαγή του αρχιτεκτονικού ύφους, όσο αυτό είναι δυνατό, σε ένα υπάρχον κτίριο που αποτελεί landmark στην περιοχή.

Ο σχεδιασμός προσανατολίστηκε στο να δώσει στο ξενοδοχείο ένα σύγχρονο πολυτελές ύφος, κατάλληλο για την λειτουργία του ως συνεδριακού κέντρου, αλλά ταυτόχρονα στο να μπορεί να του προσφέρει την αίσθηση της διακριτικής πολυτέλειας και της χαλαρής ευχάριστης ατμόσφαιρας ενός παραθαλάσσιου resort.

      

      

Στο λόμπυ, έπιπλα βελούδινα σε ανοιχτά χρώματα εκπλήσσουν ευχάριστα, σε συνδυασμό με τις ξύλινες επενδύσεις σε γεωμετρικά τρισδιάστατα μοτίβα, και το δάπεδο με τα ένθετα «χαλιά» από κεραμικά ψηφιδωτά πλακάκια.

Μεταλλικά κατακόρυφα στοιχεία, από το δάπεδο ως την οροφή με έγχρωμα γυάλινα πετάσματα, δημιουργούν και σηματοδοτούν την διαδρομή από την είσοδο προς τα συνεδριακά, τα εστιατόρια και τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Στον μεγάλο διάδρομο που ενώνει τα συνεδριακά με τα εστιατόρια, φωτιστικά σώματα οροφής αντανακλώνται τριπλασιαζόμενα στους έγχρωμους καθρέφτες των οροφών, προκαλώντας, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις των τοίχων, έντονο στοιχείο ευχάριστης έκπληξης.

Στο χώρο του βασικού, all-day restaurant του ξενοδοχείου, αλλάζουν οι χρωματικοί τόνοι και γίνονται ακόμα πιο φωτεινοί και ευχάριστοι. Τα υφάσματα εδώ είναι λινά και τα δοκάρια του χώρου γεμίζουν με κρεμαστές γλάστρες με λουλούδια, που διπλασιάζονται στις επενδυμένες με καθρέφτη οροφές.

Τα υπαίθρια καθιστικά, αντίστοιχα κατασκευασμένα μεταλλικά στοιχεία, και πολλά μαξιλάρια, χαλαρώνουν την ατμόσφαιρα μετά από μια βουτιά στη θάλασσα ή στην υπαίθρια πισίνα.

Μεταλλικά διαχωριστικά αντίστοιχα με του λόμπυ, με γεωμετρικά μοτίβα και έγχρωμα γυαλιά, οργανώνουν τα καθιστικά τόσο στο all day όσο και στο a la carte εστιατόριο, όπου τα έπιπλα γίνονται ξύλινα με βελούδινα υφάσματα. Σε συνδυασμό με τα γεωμετρικά μοτίβα και τα θερμά χρώματα τοίχων και οροφών, δημιουργούν διακριτικά την απαιτούμενη ατμόσφαιρα πολυτέλειας.

Στα δωμάτια έγινε επίσης ριζική ανακαίνιση. Με την χρήση καθρεπτών σε συγκεκριμένα σημεία των τοίχων, την ελαφρά στροφή ως προς την βασική καθετότητα και τον σχεδιασμό των ψευδοροφών, μεγαλώνει σαν αίσθηση το μέγεθος του δωματίου.

Ευχάριστα χρώματα σε συνδυασμό με δρύινα έπιπλα και τις ταπετσαρίες, δίνουν μια αίσθηση κομψότητας, πολυτέλειας και ευχάριστης οικειότητας.

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide:
Διαβάστε το Hotel Design No 21, Περιοδικό για την Κατασκευή, τη Διακόσμηση και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων!

ΠΗΓΗ: