του Νίκου Χρυσικόπουλου, capital.gr*

Σε συμφωνία για τη συγχώνευση των Grace Hotels την Auberge Resorts Collection κατέληξαν οι όμιλοι Libra και Friedkin Group, ιδιοκτήτες, αντιστοίχως, των δύο γνωστών αλυσίδων πολυτελών ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιηθεί, τα Grace Hotels, μέλος του Libra Group της οικογένειας Λογοθέτη, που αποτελούν έναν διεθνή όμιλο 10 πολυτελών ξενοδοχείων-μπουτίκ, ορισμένα σε λειτουργία και άλλα υπό ανάπτυξη, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συγχωνευθούν με την εταιρεία Auberge Resorts Collection, που υποστηρίζεται από τον όμιλο Friedkin, ένα από τα μεγαλύτερα group εταιρειών στις ΗΠΑ.

Μέσω της συγχώνευσης, η Auberge Resorts Collection αποκτά πρόσβαση σε ακίνητα στις Βορειοανατολικές ΗΠΑ και στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και ακίνητα που βρίσκονται στη χώρα μας, ενώ η φιλοδοξία των Grace Hotels να επιτύχουν ένα ευρύτερο αποτύπωμα σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη συγκεκριμένη κίνηση γίνεται πραγματικότητα.

Σήμερα η Auberge Resorts Collection διατηρεί χαρτοφυλάκιο 19 ξενοδοχείων (επίσης ορισμένα σε λειτουργία και άλλα υπό ανάπτυξη), τα οποία βρίσκονται στις ΗΠΑ, την Καραϊβική, την Κεντρική και Νότια Αμερική και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται η ναυαρχίδα του ομίλου, το Auberge du Soleil, στην κοιλάδα της Νάπα στην Καλιφόρνια, αλλά και ξενοδοχεία στο Μεξικό, τη Κόστα ρίκα, την Ανγκουίλα, και τα νησιά Φίτζι.

Με βάση τη συμφωνία, τα 10 πολυτελή ξενοδοχεία των Grace Hotels, θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο της Auberge, ενώ ως μέρος της συμφωνίας ο όμιλος Libra γίνεται στρατηγικός επενδυτής στην Auberge, διατηρώντας έτσι το οικονομικό του ενδιαφέρον για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των Grace Hotels. Επιπλέον, αποκτά την ιδιότητα του μετόχου σε έναν μεγαλύτερο ενοποιημένο όμιλο με παγκόσμιο αποτύπωμα.

Το πλαίσιο συνεργασίας

Η συγκεκριμένη συγχώνευση επιτρέπει σε δύο οικογενειακές εταιρείες, τον όμιλο Libra της οικογένεις Λογοθέτη και της Friedkin Capital Partners της οικογένειας Friedkin, να συνεργαστούν, δεσμευόμενες για την επέκταση του ομίλου.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: capital.gr