Πολυτελής διαμονή στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης Αρχανών 

Τα Aria Hotels προσέθεσαν το Scalani Hills Residences στην οικογένεια των boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών τους, που βρίσκεται στο κτήμα του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο χωριό Σκαλάνι, την καρδιά της αμπελουργικής ζώνης Αρχανών και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την πόλη του Ηρακλείου. Συνδυάζοντας την πλούσια οινική παράδοση της περιοχής με τις εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρουν τα Aria Hotels, οι τρεις νέες κατοικίες ανταποκρίνονται στη διαρκώς αυξανόμενη τάση για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ιδιαίτερα για οινικό τουρισμό.

Το Οινοποιείο και οι τρεις πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες βρίσκονται στο παλιό μετόχι, περιβάλλονται από 70 στρέμματα αμπελοελαιώνα. Οι κατοικίες έχουν ανακαινιστεί πλήρως για να προσφέρουν πολυτελή διαμονή, ενώ βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο του κτήματος. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο Kotsifali, το Malvasia και το Liatiko – ονομασίες που προέρχονται από τις μοναδικές ποικιλίες κρασιού του κτήματος. Όλες οι κατοικίες διαθέτουν θέα προς τον αμπελώνα και είναι πλήρως εξοπλισμένες με τις πιο σύγχρονες παροχές και ανέσεις.

Οι επισκέπτες του Scalani Hills έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής και γνωριμίας με το μαγικό κόσμο του κρασιού μέσα από ξεναγήσεις στο κτήμα και οινογευστικές δοκιμές. Το Οινοποιείο διαθέτει επίσης αίθουσα προβολής, όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ιστορία της Κρήτης μέσα από ένα εντυπωσιακό πολυθέαμα εικόνας και ήχου, ενώ οι χώροι προσφέρονται και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, πολιτιστικών δρώμενων και εταιρικών συναντήσεων.

Μέσα στα 25 χρόνια ζωής του, ο αμπελώνας του κτήματος έχει δημιουργήσει ξεχωριστούς οίνους, όπως το Σκαλάνι (ξηρός ερυθρός) και το Φανταξομέτοχο (ξηρός λευκός). Ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο ζωής του και διατηρώντας τον κύριο κορμό των ποικιλιών του (Kotsifali, Syrah, Chardonnay, Malvasia Aromatica), ο αμπελώνας ετοιμάζεται για έναν νέο κύκλο δημιουργίας. Η αναμπέλωση που πραγματοποιείται στο κτήμα θα προσθέσει τρεις ακόμα ποικιλίες στο δυναμικό του (Βιδιανό, Ασύρτικο και Μαυροτράγανο), ενώ η πρώτη πλήρης σοδειά του αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η οινολόγος του κτήματος, κυρία Βιβή Παπασπύρου, πραγματοποιεί μαθήματα οινογευστικής, ενώ η μαγείρισσα, κυρία Μαρία Κωνσταντάκη, προσφέρει μαθήματα μαγειρικής βασισμένα στην Κρητική κουζίνα, διάσημης σε όλο τον κόσμο για τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Για τους λάτρεις του πολιτισμού, το Scalani Hills Residences αποτελεί την ιδανική επιλογή, καθώς βρίσκεται σε απόσταση μόλις 4 χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπου οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την ιστορία και το μεγαλείο του Μινωικού Πολιτισμού.

Scalani Hills Kotsifali Seating Room

Scalani Hills Liatiko Scalani Hills Malvasia 1

 

Boutari_Cellar

Scalani Hills Kotsifali & Malvasia Sharing Terrace