του Στάθη Κουσουνή, kathimerini.gr*

Τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων που συνεργάζεται στη χώρα μας και την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας για το 2018 προανήγγειλε από τώρα ο ταξιδιωτικός όμιλος TUI, προσδοκώντας σε μία ακόμη ανοδική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.

Tη σχετική αναφορά για επιπλέον συνεργασίες έκανε, από το Ηράκλειο της Κρήτης o κ. Τόμας Ελερμπεκ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του ομίλου TUI και πρόεδρος του ιδρύματος Tui Care Foundation που προωθεί την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη. Για τη φετινή σεζόν οι κρατήσεις μέσω TUI για την Ελλάδα διατηρούνται σε διψήφιο ποσοστό αύξησης, ενώ μόνο στην Κρήτη η άνοδος των κρατήσεων από τη γερμανική αγορά ανέρχεται σε ποσοστό 30%. Παράλληλα, φέτος θα κινηθεί σε επίπεδα ρεκόρ ο αριθμός των διακινούμενων επισκεπτών από TUI, ενώ μόνο στην Κρήτη ο αριθμός των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων ξεπέρασε τα 600. Πάντως, ο κ. Ελερμπεκ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την επιβολή από του χρόνου του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα, επισημαίνοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί με την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα ο όμιλος θα εργασθεί με τους συνεργάτες-ξενοδόχους που έχει ανά την Ελλάδα προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές συνέπειες.

Ο κ. Ελερμπεκ βρίσκεται στην Κρήτη συνοδευόμενος και από άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου TUI και ξένους δημοσιογράφους με αφορμή την παρουσίαση της υλοποίησης ενός πρωτοποριακού προγράμματος με 3ετή διάρκεια που ο όμιλος στηρίζει οικονομικά και το οποίο συνδέει τον αγροδιατροφικό τομέα με τον τουρισμό και την αειφορία. Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με το υπουργείο Τουρισμού να υλοποιηθεί στην Ελλάδα πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο ξεκίνησε εστιάζοντας στην προώθηση του οίνου και του λαδιού. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ήδη 192 τουριστικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων ξενοδοχεία, οινοποιεία κ.ά.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr