του Δημήτρη Δελεβέγκου, capital.gr*

Στο τέλος του μήνα εκπνέει η ηλεκτρονική δημοπρασία που διενεργεί, μέσω του ειδικού ιστοτόπου το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, για συνολικά 11 ακίνητα που προορίζονται για την ανάπτυξη τουριστικών χρήσεων. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι σημαντικό για τις εκτάσεις και τα κτήρια για τη συντριπτική πλειονότητα των οποίων το ΤΑΙΠΕΔ αναζητά αγοραστές. Ωστόσο, μέλλει να φανεί εάν η ζήτηση για τα συγκεκριμένα ακίνητα θα μετατραπεί μέχρι τις 31 Μαρτίου σε πράξεις αγοραπωλησίας.

Τα ακίνητα
Οι ιδιοκτησίες για τις οποίες αναζητά επενδυτικό ενδιαφέρον το ΤΑΙΠΕΔ έχουν ως εξής:

– Το πρώην Σανατόριο Φρειδερίκης στην Κάμειρο της Ρόδου που αποτελείται από οικόπεδο 2,6 στρεμμάτων και κτίσματα εμβαδού 1,3 τ.μ. Το ακίνητο που διαθέτει προς μίσθωση το Ταμείο κατασκευάστηκε, μεταξύ του 1935-1936, αποτελώντας τμήμα συγκροτήματος διατηρητέων μνημείων.

– Το ξενοδοχείο Λητώ στην Μύκονο που βρίσκεται στον στενό παραλιακό δρόμο του παλιού λιμανιού, αποτελείται από οικόπεδο 3,6 στρεμμάτων και είναι δυναμικότητας 25 δωματίων και 48 κλινών με συνολική δομημένη επιφάνεια άνω των 2 χιλιάδων τ.μ. Το ξενοδοχείο, που διαθέτει προς πώληση το ΤΑΙΠΕΔ, είναι μισθωμένο μέχρι τον Μάρτιο του 2028 και είναι τεσσάρων αστέρων.

– Το αρχοντικό Ευαγγελινάκη στις Μηλιές Μαγνησίας, που είναι προς πώληση και βρίσκεται σε οικόπεδο 516 τ.μ., διαθέτοντας κτίσματα 372 τ.μ. Πρόκειται για τριώροφο λιθόκτιστο παραδοσιακό αρχοντικό με 6 δωμάτια, απέχει 28 χλμ από το Βόλο και έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: capital.gr