της Βασιλικής Κουρλιμπίνη, capital.gr*

Προχωρά η επένδυση του ξενοδοχειακού ομίλου Sani-Ikos για την ανακατασκευή και την πλήρη ανακαίνιση των δύο πεντάστερων μονάδων που πρόσθεσε πέρσι το Νοέμβριο στο “χαρτοφυλάκιο” του, σε Κέρκυρα και Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών ξεκινά η κατασκευαστική φάση για το ξενοδοχείο Ikos Dassia (άνηκε στον όμιλο Χανδρή), που βρίσκεται στην παραλία της Δασίας στην Κέρκυρα, ενώ σε στάδιο μελετών είναι το επίσης πεντάστερο Ikos Kefalos στην Κέφαλο της Κω. Το πρώτο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ομίλου, θα είναι έτοιμο το Μάιο του 2018, ενώ η δεύτερη επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν το 2019.

Πρόκειται για μια επένδυση συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ (σε 110 εκατ. υπολογίζεται το κόστος για την ανακατασκευή της μονάδας στην Κέρκυρα και άλλα 90 εκατ. για το ξενοδοχείο στην Κω), η οποία αναμένεται να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Την ίδια ώρα, ο όμιλος Sani-Ikos – που προέκυψε από τη συνένωση των εταιρειών Σάνη ΑΕ και Ikos ΑΕ με βασικούς μετόχους τους αδερφούς Ανδρεάδη και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management- συνεχίζει την επέκτασή του στην ξενοδοχειακή αγορά, έχοντας ξεκινήσει την αναζήτηση του επόμενου προορισμού. Το πλάνο του ομίλου με ορίζοντα το 2020, περιλαμβάνει συνολικά τη λειτουργία επτά έως δέκα ultra all inclusive ξενοδοχείων σε Ελλάδα αλλά και στη Μεσόγειο, υπό το brand της Ikos resorts.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: capital.gr