της Βασιλικής Κουρλιμπίνη, capital.gr*

“Παγώνει” προσωρινά ο πλειστηριασμός για τα τρία ξενοδοχεία της Lakitira SA στην Κω, καθώς κοινοποιήθηκε προσωρινή διαταγή μετά από κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων.

Η αποσφράγιση των προσφορών για τις τρεις μονάδες που βγάζει σε πλειστηριασμό η Deloitte, ως ειδικός εκκαθαριστής, ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 12:00, εντούτοις μετά τις νέες εξελίξεις, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, οπότε και σύμφωνα με πληροφορίες θα εκδικασθεί η αίτηση τριτανακοπής που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι.

Οι τρεις μονάδες της “Λακιτίρα” Ανώνυμος Εταιρεία – Τουριστικές & Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις” έχουν ενταχθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης του άρθρου 106. Πρόκειται για το τετράστερο “Lakitira Resort and Village”, το πεντάστερο boutique ξενοδοχείο “Lakitira Suites” και το πέντε αστέρων “Helona Resort”, στην περιοχή Καρδάμαινα, συνολικής δυναμικότητας 615 κλινών. Τα τρία ξενοδοχεία πωλούνται ως “πακέτο” και χωρίς υποχρεώσεις, ενώ όπως αναφέρεται στην πρόσκληση για τον πλειοδοτικό διαγωνισμό, ο αγοραστής θα αναλάβει το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού της υπό ειδική εκκαθάριση εταιρείας αλλά και αυτών που απορρέουν από συμβάσεις με tour operators.

Οι πληροφορίες θέλουν το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προφορές φέρεται να έχουν καταθέσει τόσο επιχειρηματίες από την ξενοδοχειακή αγορά των Δωδεκανήσων, επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό, όπως επίσης και μεγάλος ξένος tour operator που ήδη δραστηριοποιείται στον ελληνικό τουριστικό χώρο.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: capital.gr