της Βασιλικής Κουρλιμπίνη, capital.gr*

ροδοςΤο όνομα και μόνο του ξενοδοχειακού ομίλου παραπέμπει στο “νησί των Ιπποτών”, εκεί όπου ιδρύθηκε και συνεχίζει να έχει μέχρι σήμερα την έδρα του. Πρόκειται για την Κολοσσός Α.Ε η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του ροδιακού τουρισμού, πραγματοποιώντας δύο νέες επενδύσεις σε μονάδες, συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη επένδυση, ύψους 45 εκατ. ευρώ, αφορά στη μετατροπή του πρώην τετράστερου Louis Colossos Beach σε resort πέντε αστέρων υπό την ονομασία Amada Colossos Resort. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις μέσα στα ερχόμενα δύο χρόνια (2017-2018) και αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του ξενοδοχείου, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Ανάμεσα στις εργασίες που έχουν προγραμματιστεί είναι η δημιουργία μιας καινούργιας πτέρυγας και πέντε ατομικών βιλών που θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα bungalows και studios.

Η πρώτη φάση των εργασιών ξεκίνησε τον Οκτώβριο και σύμφωνα με το σχεδιασμό του ομίλου πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του επόμενου Μαΐου. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Καλλιθέα της Ρόδου, σε απόσταση 10 χλμ. από την πόλη της Ρόδου.
Στην ίδια περιοχή η εταιρεία κατασκευάζει και μια άλλη μονάδα, το ξενοδοχείο 5 αστέρων “Marvel Luxury”, δυναμικότητας 222 δωματίων. Το ύψος της επένδυσης για τη δημιουργία της μονάδας αναμένεται να φτάσει τα 25 εκατ. ευρώ. Το resort θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διώροφα bungalows με πισίνες και σουίτες, μπαρ, τέσσερα εστιατόρια, γήπεδα τένις και beach volley και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 500 ατόμων.

Το διπλό έργο στη Ρόδο έχει λάβει το πράσινο φως από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ), με την τελευταία να εγκρίνει την άδεια δόμησης.

Η εταιρεία Colossos διαχειρίζεται ήδη το boutique ξενοδοχείο Rodos Park Suites & Spa, δυναμικότητας 59 δωματίων, στην πόλη της Ρόδου.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: capital.gr