της Αγγελικής Μαρίνου, ethnos.gr*

Ξένα funds αλλά και εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι επιδεικνύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το νησί που εντοπίζεται κυρίως σε υφιστάμενες τουριστικές μονάδες μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους, χωρίς να λείπουν και οι περιπτώσεις ομίλων που προχωρούν στην απόκτηση μεγάλων παραθαλάσσιων εκτάσεων, προκειμένου να οικοδομήσουν πολυτελή ξενοδοχεία ή οικιστικά συγκροτήματα.

assets_LARGE_t_420_54646313_type13145«Μαγνήτη» για τους επενδυτές αποτελεί η περιοχή του Λασιθίου, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας διεθνών συμβούλων και εκτιμητών ακινήτων Δανός, ενώ την τελευταία διετία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και για ξενοδοχεία-μπουτίκ στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

• Πιο συγκεκριμένα, τρία μεγάλα έργα στη Σητεία, την Πλάκα και την Τριόπετρα υλοποιεί αυτό το διάστημα η Dolphin Capital Investors. Η DCI έχει έλθει ήδη σε συμφωνία για την κατασκευή στη Σητεία ενός ξενοδοχείου Waldorf Astoria, που αποτελούν τα πλέον πολυτελή του ομίλου Hilton Hotels and Resorts. Το συγκρότημα θα αναπτύσσεται σε παραθαλάσσια έκταση 2.800 στρεμμάτων με 2,5 χλμ. ακτογραμμή και θα περιλαμβάνει οικιστικό συγκρότημα συνολικής επιφάνειας άνω των 80.000 τ.μ., πολυτελές ξενοδοχείο 200 δωματίων, συνεδριακό κέντρο, γήπεδο γκολφ 18 οπών, μαρίνα 32 θέσεων, εγκαταστάσεις αναψυχής και άλλες υποδομές.

• Το συγκρότημα Plaka Bay Resort στο Λασίθι θα αναπτύσσεται σε μια παραθαλάσσια έκταση 4.400 στρεμμάτων με 7 χλμ. ακτογραμμή και θα περιλαμβάνει οικιστικό συγκρότημα συνολικής επιφάνειας άνω των 100.000 τ.μ., ένα ή περισσότερα ξενοδοχεία 5 αστέρων, εγκαταστάσεις αναψυχής και ενδεχομένως ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: ethnos.gr