Ποιες είναι οι ξενοδοχειακές αγοραπωλησίες των τελευταίων μηνών στην Ελλάδα;

Τον Ιούνιο, το Henderson Park, η ευρωπαϊκή πλατφόρμα επενδύσεων σε ακίνητα ιδιωτικών μετοχών και η Hines, η εταιρεία ακινήτων με έδρα τις ΗΠΑ απέκτησε από την οικογένεια Κεφαλογιάννη το Cyan Group of Hotels για 61 εκατομμύρια ευρώ, τιμή που αντιστοιχεί σε περίπου 86.000 ευρώ ανά δωμάτιο.

Το χαρτοφυλάκιο Cyan Group περιλαμβάνει το Apollonia Resort & Spa 5 αστέρων (336 δωμάτια) και το 4 αστέρων Santa Marina Beach Hotel (208 δωμάτια) και το 5 αστέρων Sitia Beach City Resort & Spa (162 δωμάτια), όλα βρίσκονται στο νησί της Κρήτης. Τα ξενοδοχεία θα αναβαθμιστούν με προϋπολογισμό 30 εκατομμυρίων € και το Y&T Daskalantonakis Η ομάδα θα διαχειρίζεται και θα λειτουργεί τα ξενοδοχεία.

Οι Henderson Park και Hines ολοκλήρωσαν επίσης την απόκτηση των 4 αστέρων Hermes και 3 αστέρων Coral, δύο ξενοδοχεία με 218 και 170 δωμάτια αντίστοιχα. Τα δύο ξενοδοχεία βρίσκονται σε κεντρική τοποθεσία, το ένα δίπλα στο άλλο, στην παραθαλάσσια πόλη του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.

Οι εξαγορές φέρνουν το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων Henderson Park και Hines σε 5 παραθαλάσσια καταλύματα στην Κρήτη προσφέροντας 1.094 δωμάτια και το ξενοδοχείο Grand Hyatt 309 δωματίων 5 αστέρων στην Αθήνα.

Πηγή: GBR HOSPITALITY 2020 Q2