της Βασιλικής Κουρλιμπίνη, capital.gr*

Συνεχίζεται το “μπαράζ” επενδύσεων στην ξενοδοχειακή αγορά, με κορυφαίους παίχτες του χώρου να διευρύνουν το χαρτοφυλάκιό τους ή να ετοιμάζουν την είσοδό τους. Στο επίκεντρο των επενδυτικών κινήσεων δημοφιλείς προορισμοί, όπως η Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου, η Ρόδος, η Κως, που τα τελευταία χρόνια καταγράφουν όλο και πιο υψηλό ρυθμό ζήτησης στις βασικές “δεξαμενές” επισκεπτών από το εξωτερικό -κυρίως τη Γερμανία και την Αγγλία-, αλλά και η Αθήνα που διατηρεί ψηλά τις μετοχές της.

Τον Μάιο του 2019 ολοκληρώνεται η επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ της αλυσίδας Ikos (με βασικούς μετόχους τους Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη της ΣΑΝΗ και τη συμμετοχή επενδυτικών κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management), για τη δημιουργία νέου πεντάστερου resort στην Κω με την ονομασία Ikos Aria. Πρόκειται για την πρώην μονάδα στην Κέφαλο Club Med Kefalos που επεκτείνεται και ανακαινίζεται πλήρως, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την κατασκευή 410 δωματίων. Προβλέπεται επίσης η δημιουργία 700 θέσεων εργασίας. Το resort στην Κω είναι η επόμενη μεγάλη επένδυση της Ikos μετά τα περσινά εγκαίνια της μονάδας Ikos Dassia στην Κέρκυρα, μια επένδυση ύψους 110 εκατ. ευρώ.

Τον ίδιο μήνα αναμένεται να λειτουργήσει και το νέο ξενοδοχείο Casa Cook, κατηγορίας πέντε αστέρων και δυναμικότητας 232 κλινών (120 δωμάτια) στη Νέα Κυδωνία στα Χανιά που εντάσσεται κάτω από την ομπρέλα του μεγάλου βρετανικού tour operator Thomas Cook. Προ ημερών η διεύθυνση περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης προχώρησε στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία της μονάδας, που θα διασπαστεί σε ξεχωριστά κτίρια. Επίσης θα υπάρχουν τρεις πισίνες κοινόχρηστες αλλά και 80 ιδιωτικές (δωματίων). Η TUΙ από την άλλη πλευρά ετοιμάζεται να λειτουργήσει για πρώτη φορά ένα TUI concept brand ξενοδοχείο στη Σαντορίνη, το TUI Sensimar Meltemi Blue, πέντε αστέρων.

Στην αρχή της φετινής σεζόν είναι επίσης προγραμματισμένο να ανοίξει το Angsana Corfu στην Κέρκυρα, που θα αποτελέσει το πρώτο ξενοδοχείο στην Ευρώπη της ασιατικής αλυσίδας πολυτελείας Banyan Tree. Η μονάδα θα λειτουργήσει μετά την πλήρη ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου Σαν Στέφανο στις Μπενίτσες και θα διαθέτει 199 δωμάτια και 40 βίλες.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: capital.gr